ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

NYT για το ελληνικό χρέος: Για όλα φταίει ο Σόιμπλε!

NYT για το ελληνικό χρέος: Για όλα φταίει ο Σόιμπλε!

Τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «δείχνει» ως υπεύθυνο για το γεγονός ότι δεν έχει γίνει απομείωση του ελληνικού χρέους άρθρο των New York Times.

ΠΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ NEW YORK TIMES – Η… ΔΙΕΛΚΥΝΣΤΙΝΔΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Σε αυτό αναφέρεται ότι η Ελλάδα έχει κάνει ό,τι χρειάζεται για τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις και ότι τώρα αναμένει από τους πιστωτές να συμφωνήσουν για τη μείωση του χρέους της, αλλά αυτοί απέτυχαν να βρουν μια λύση.

Για αυτό φταίει εν πολλοίς ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και μέλος του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνει το δημοσίευμα.

Ο κ. Σόιμπλε αντιτίθεται στην ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα, όπως άλλωστε και πολλοί Γερμανοί ψηφοφόροι, που θα προσέλθουν στις κάλπες τον Σεπτέμβριο.

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει εκφράσει την υποστήριξή του στην Ελλάδα σχετικά με το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους.

«Το να μην υπάρξει συμφωνία θα ήταν καταστροφικό για την Αθήνα και επιβάρυνση για την Γερμανία, η άκαμπτη στάση της οποίας στερεί από την Ελλάδα τη μόνη λύση για τα βάσανά της: Την οικονομική ανάκαμψη», καταλήγει το άρθρο.

Sueddeutsche Zeitung: H Eλλάδα ανακάμπτει, τώρα πρέπει να γίνει ελάφρυνση του χρέους.

Ρόδινες είναι και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και για το υπόλοιπο έτος, διότι η Ελλάδα αναμένει αύξηση των τουριστών.

Αυτό βοηθά την ανάπτυξη και ίσως παρακινήσει τους ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών να δοθεί η επόμενη δόση. Γι’ αυτό πρέπει ιδίως η γερμανική κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να καταλήξουν να το αποφασίσουν ξεπερνώντας του ενδοιασμούς», σχολιάζει η εφημερίδα του Μονάχου, Sueddeutsche Zeitung.

«Οι Έλληνες έπρεπε να περάσουν μια μακριά νύχτα για να μπορέσουν να δουν τώρα την αυγή. Ήταν μια νύχτα με πολλές θυσίες η οποία αφήνει πίσω της πολλούς φτωχούς ανθρώπους. Τώρα, είναι καιρός να αποδοθούν τα πολιτικά, συμβολικά και ψυχολογικά εύσημα στη χώρα κάνοντας ελάφρυνση του χρέους. Είθε να τους βοηθήσει η Αθηνά, η θεά της σοφίας και προστάτιδα της Αθήνας», καταλήγει το σχόλιο της Sueddeutsche Zeitung.

Σχετικές ειδήσεις