ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αισιοδοξία για την επόμενη δόση

Αισιοδοξία για την επόμενη δόση
Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις εξιωματούχων στα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μετά την τηλεδιάσκεψη...

Δηλώσεις αξιωματούχων για την έκβαση της τηλεδιάσκεψης φιλοξένησαν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μετά το τέλος και της δεύτερης διαπραγμάτευσης.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο Dow Jones Newswires πως η ελληνική κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι θα λάβει την επόμενη δόση. "Είμαι πεπεισμένος ότι η επόμενη δόση θα καταβληθεί", δήλωσε ο αξιωματούχος που ήταν παρών στις συνομιλίες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο.

"Οι βασικοί στόχοι του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δεν θα αλλάξουν", δήλωσε, ενώ πρόσθεσε ότι "σε κάποιο βαθμό έχουμε αναδιατάξει το μεσοπρόθεσμο και ορισμένα μέτρα ενδεχομένως να έρθουν πιο μπροστά".

Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στο Reuters ότι η κυβέρνηση συμφώνησε να εφαρμόσει νωρίτερα κάποια μέτρα του μεσοπρόθεσμου, χωρίς να αλλάξουν οι βασικοί στόχοι, δεσμευόμενη να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα μέχρι το 2014 και να προχωρήσει σε πώληση δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ.

Το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εξέφρασε προσωπικά την αισιοδοξία ότι η κυβέρνηση θα πάρει την επόμενη δόση των 8 δισ. ευρώ, χωρίς την οποία η χώρα θα χρεωκοπήσει.

Πηγή: www.newscode.gr