Θερινές εκπτώσεις 2017 με προσδοκίες αλλά και ερωτηματικά

Newsbomb

Θερινές εκπτώσεις 2017 με προσδοκίες αλλά και ερωτηματικά

Εκπτώσεις - όλες οι ειδήσεις: Ξεκίνησαν τη Δευτέρα (10/7) και θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη 31 Αυγούστου οι τακτικές θερινές εκπτώσεις και, όπως κάθε φορά, το κλίμα στον εμπορικό κόσμο και τους καταναλωτές είναι ανάμικτο με ελπίδες για αύξηση του τζίρου και φτηνότερες αγορές αντίστοιχα αλλά και απαισιοδοξία καθώς, όπως υποστηρίζουν και οι δύο πλευρές, όταν δεν υπάρχουν χρήματα, ακόμη και στη μισή τιμή ένα προϊόν θα μείνει απούλητο στο ράφι.

Οι έμποροι σε μεγάλο βαθμό εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην τουριστική κίνηση που αυτή την περίοδο εντείνεται ωστόσο, όπως αναφέρουν, αυτή η βοήθεια υφίσταται αλλά όχι για όλες τις πόλεις της χώρας και όχι για όλες τις περιοχές της Αθήνας.

Δήλωση με αφορμή την έναρξη των θερινών εκπτώσεων έκανε στο ΑΠΕ, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχει αισιοδοξία για μια αύξηση του τζίρου σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Ευελπιστούμε σε ανάλογη εικόνα και το 2017 σε σχέση με το 2016 όπου το πρόσημο ήταν θετικό κατά 1,8% σε σχέση με το 2015.
Τα μηνύματα ήδη είναι θετικά κυρίως από την εισαγόμενη κατανάλωση με τον τουρισμό. Η εικόνα αυτή αποτυπώνεται κυρίως στα νησιά ενώ γενικότερα η εγχώρια κατανάλωση παρουσιάζει τα γνωστά προβλήματα καθώς ο κόσμος έχει τεράστιες δυσκολίες.
Οι έμποροι καταβάλλουν κάθε προσπάθεια σε αυτό το κλίμα για καλύτερες εκπτώσεις σε μια αγορά πλέον που 130 μέρες το χρόνο έχει επίσημες εκπτώσεις και άλλες 130 ημέρες ανεπίσημες. Ο κόσμος πρέπει να είναι προσεχτικός να μην παρασύρεται από εκπτώσεις του τύπου 70%-80% που είναι ένδειξη φουσκωμένων τιμών τον υπόλοιπο χρόνο. Εκπτώσεις που κυμαίνονται κοντά στο 50% είναι λογικές και πολύ καλές καθώς μπορεί ο καταναλωτής να αγοράσει ένα προϊόν στη μισή τιμή
».

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, μιλώντας στο ΑΠΕ, επιβεβαιώνει την αισιοδοξία για θετικά αποτελέσματα στην περίοδο των θερινών εκπτώσεων εκτιμώντας ότι ο τζίρος μπορεί να αυξηθεί στις τουριστικές περιοχές μέχρι και 7%, ενώ στις υπόλοιπες μπορεί να υπάρχει αντίστοιχα αύξηση που θα φτάνει το 3%. Αυτό δεν σημαίνει, όπως τονίζει όμως, ότι αυτό το κλίμα θα μεταφερθεί και μετά την περίοδο των εκπτώσεων καθώς από Σεπτέμβρη «με τη φοροεπιδρομή υπάρχει φόβος για τα χειρότερα».

ΑΠΕ

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved