Έρχεται ρύθμιση οφειλών για χρέη πάνω από 20.000 ευρώ – Ποιους αφορά

Newsroom Newsroom

Έρχεται ρύθμιση οφειλών για χρέη πάνω από 20.000 ευρώ – Ποιους αφορά

Ρύθμιση που θα περιλαμβάνει ακόμα και κούρεμα κύριας οφειλής για χρέη επιχειρήσεων, ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων αποκλειστικά για ασφαλιστικά Ταμεία και εφορία, για ποσά άνω των 20.000 ευρώ έρχεται τις επόμενες ημέρες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΟΦΕΙΛΗΣ

Η νέα ρύθμιση θα συμπληρώσει το «πακέτο» διατάξεων που θα προχωρήσει ταυτόχρονα με τον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real, από τη ρύθμιση θα εξαιρούνται τα χρέη σε Τράπεζες και σε προμηθευτές.

Στόχος είναι να αντιμετωπιστούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τις ΔΟΥ, τα οποία πλέον είναι «βουνό» για να παραμείνουν ζωντανές οι επιχειρήσεις και να διασωθούν θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα προβλέπεται:

Από 20.000 ευρώ και πάνω θα προβλέπεται αρχικά αυτόματη διαγραφή του 95% των προσαυξήσεων και των προστίμων προς τις εφορίες και του 85% των προσαυξήσεων προς την κοινωνική ασφάλιση.

Σε αυτή την κατηγορία θα δίνεται η δυνατότητα αφού διαγραφούν οι προσαυξήσεις να αφαιρείται ακόμα και το 30% της κύριας οφειλής, με κριτήριο τη βιωσιμότητα της επιχείρησης.

Αφορά όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό δηλαδή ενεργούς ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που δεν έχουν πτωχευτική ικανότητα.

Για να γίνει δεκτή η αίτηση αναδιάρθρωσης που θα υποβάλει ο οφειλέτης, θα πρέπει να παρέχει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι θα έχει τη δυνατότητα να καταβάλλει τις δόσεις στο ύψος και στον χρόνο που προτείνει στην έκθεση βιωσιμότητάς του.

Η συνεπής καταβολή των δόσεων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για το κούρεμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved