ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Έκρηξη» στις ληξιπρόθεσμες οφειλές: Στενάζουν τα νοικοκυριά από την υπερφορολόγηση

«Έκρηξη» στις ληξιπρόθεσμες οφειλές: Στενάζουν τα νοικοκυριά από την υπερφορολόγηση

Ληξιπρόθεσμες οφειλές | Ειδήσεις: Αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), τα οποία δείχνουν ότι τα νοικοκυριά αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις φορολογικές υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα, για ακόμη μία φορά, τα ληξιπρόθεσμα χρέη να «εκτοξεύονται» στα ύψη.

ΤΑ «ΦΕΣΙΑ» ΠΑΝΕ... ΣΥΝΝΕΦΟ: ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ 100 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μόνο τον Ιούλιο του 2017 οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς τη φορολογική διοίκηση ανήλθε στα 7,483 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μετά και την εξέλιξη αυτή, το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος των φορολογούμενων προς τη φορολογική διοίκηση ανήλθε τον Ιούλιο στα 97,355 δισ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή αύξηση παρουσιάζει και ο αριθμός των οφειλετών, οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στο φορολογικό τους καθήκον. Μέσα διάστημα ενός μόλις μήνα, προστέθηκαν στη λίστα των οφειλετών 172.000 φορολογούμενοι.

Ενδεικτικά, σύμφωνα, πάντα, με την ΑΑΔΕ:

• Ο συνολικός αριθμός των οφειλετών τον Ιούλιο ανήλθε σε 3.978.127, παρουσιάζοντας αύξηση από τα 3.805.423 που ήταν τον Ιούνιο.

• Οι οφειλέτες, στους οποίους δύναται να εφαρμοσθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχονταν τον Ιούλιο σε 1.678.160 έναντι 1.608.263 τον Ιούνιο

• Οι οφειλέτες υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχονταν τον Ιούλιο σε 971.429 έναντι 951.114.

Όπως καταδεικνύουν τα παραπάνω στοιχεία, οι Έλληνες φορολογούμενοι οδηγούνται σε ολοκληρωτική εξάντληση, εξαιτίας, κυρίως, της υπερφορολόγησης που έχει επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο πλαίσιο των Μνημονίων.

Σχετικές ειδήσεις