ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιμένει ο Δραγασάκης: Τα Μνημόνια και η σκληρή επιτροπεία φθάνουν στο τέλος τους

Επιμένει ο Δραγασάκης: Τα Μνημόνια και η σκληρή επιτροπεία φθάνουν στο τέλος τους

Γιάννης Δραγασάκης | Ειδήσεις: Την εκτίμηση ότι «έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για να περάσουμε στη μεταμνημονιακή φάση» εξέφρασε τη Δευτέρα (13/11/2017) από την Κομοτηνή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης,Γιάννης Δραγασάκης, επισημαίνοντας, παράλληλα, πως «οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος και βεβαίως οι δικές μας ευθύνες ως κυβέρνηση, γίνονται μεγαλύτερες».

Μιλώντας στο πλαίσιο του διήμερου αναπτυξιακού συνεδρίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ο κ. Δραγασάκης τόνισε πως «ο ιστορικός κύκλος των Μνημονίων και της σκληρής επιτροπείας φθάνει στο τέλος του».

Σε ό,τι αφορά δε τις ευθύνες της κυβέρνησης, ο ίδιος εστίασε σε δύο σημεία: «Πρώτον, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το τέλος των μνημονίων θα είναι οριστικό, "καθαρό", χωρίς νέα προαπαιτούμενα και δεύτερον, η έξοδος από τα μνημόνια και τη σκληρή επιτροπεία μας θέτει το καθήκον να σχεδιάσουμε έγκαιρα τη μεταμνημονιακή Ελλάδα. Και στο κέντρο αυτού του σχεδιασμού είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

Ο κ. Δραγασάκης παρατήρησε ότι «δεν αρκεί η μεγέθυνση της υπάρχουσας οικονομίας, αλλά πρέπει να έχουμε ως στόχο τη διαμόρφωση ενός νέου υποδείγματος δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης, με βάση το οποίο να διεκδικήσουμε μια αναβαθμισμένη θέση της οικονομίας μας στον παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας, που στην εποχή μας αλλάζει με τρόπο ανατρεπτικό. Να δημιουργήσουμε μια δίκαιη και αλληλέγγυα κοινωνία ισότιμων πολιτών».

Εξάλλου, υπογράμμισε ότι «η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας δεν μπορεί να στηριχθεί στα συντρίμμια της εργασίας, αλλά στην αυξημένη απασχόληση, τις ποιοτικές και βιώσιμες θέσεις εργασίας, σε ένα περιβάλλον σεβασμού των εργασιακών δικαιωμάτων».

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις