Χάος με τις επιστροφές των συντάξεων του Δημοσίου

Χάος με τις επιστροφές των συντάξεων του Δημοσίου

Τεράστια σύγχυση επικρατεί με την επιστροφή στις πρώτες πληρωμές των συντάξεων του Δεκεμβρίου.

Μάλιστα την Τετάρτη (29/11) πρεμιέρα των επιστροφών στους συνταξιούχους του Δημοσίου , ΙΚΑ και ΝΑΤ καταγράφηκαν πολλές αποκλίσεις  στα ποσά που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων, ενώ δεν ήταν εκείνοι που είδαν μέχρι και μηδενικές επιστροφές.

Αυτό συνέβη όπως φαίνεται διότι, ξέχασαν να υπολογίσουν δύο μνημονιακούς νόμους με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι του Δημοσίου να δουν στους λογαριασμούς τους μειωμένα ποσά επιστροφής.

 Τα λάθη εντόπισε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων στην επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών για τους συνταξιούχους του Δημοσίου.

Στους 110.000  συνταξιούχους  πο υ δεν πήραν ούτε ένα ευρώ από τα αναδρομικά περιλαμβάνονται: 

Συνταξιούχοι χηρείας που παίρνουν με το παλιό καθεστώς το 70% της σύνταξης του θανόντος συζύγου τους.

Κληρονόμοι της σύνταξης θανόντων.

Συνταξιούχοι που αποχώρησαν πριν από την 1/7/2016 και πληρώθηκαν οριστική σύνταξη και αναδρομικά από την ημερομηνία αίτησης.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός συνταξιούχου του ΙΚΑ με σύνταξη 1.100 ευρώ που έπρεπε να λάβει 90 ευρώ και δεν πήρε τίποτα.

Το θέμα θα διερευνηθεί

Για το θέμα των μνημονιακών περικοπών για τους πρωην ασφαλισμένους του Δημοσίου. Πηγές του  του Υπουργείου Εργασίας επέρριψαν την ευθύνη στο Γενικό Λογιστηρίου του Κράτους τονίζοντας πως οι όποιες καταγγελίες θα διερευνηθούν άμεσα.

Διαβάστε  ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις σχετικά με τις συντάξεις

Πηγή: εφημερίδα Δημοκρατία και Ελεύθερος Τύπος