ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωνικό μέρισμα: Τι θα συμβεί με όσους έκαναν λάθος στο TAXISnet

Κοινωνικό μέρισμα: Τι θα συμβεί με όσους έκαναν λάθος στο TAXISnet

Κοινωνικό μέρισμα: Διορθώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα (30/11) στο www.koinonikomerisma.gr καθώς σοβαρά προβλήματα έχουν ανακύψει με χιλιάδες φορολογούμενους που δεν μπορούν να πάρουν το κοινωνικό μέρισμα από λάθος που έκαναν οι λογιστές κατά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και το οποίο επέτρεπε το TAXISnet.

Το λάθος που έγινε διαπιστώνεται κατά την υποβολή της αίτησης χορήγησης του μερίσματος, και έρχεται συνεπεία συμπλήρωσης του κωδικού 092 στον πίνακα 6.12 του εντύπου Ε1 της φορολογικής δήλωσης.

Έχει παρατηρηθεί ότι σε πληθώρα περιπτώσεων ο κωδικός 092 έχει εκ παραδρομής συμπληρωθεί από τους λογιστές κατά την υποβολή των δηλώσεων και σε περιπτώσεις δωρεάν παραχώρησης ακινήτων για τις οποίες έχει συμπληρωθεί κανονικά ο πίνακας 5.1 του εντύπου Ε1 με τη σχετική ένδειξη στον κωδικό 203.

Προκύπτει δηλαδή ότι ενώ πρόκειται για δωρεάν παραχώρηση οικίας, έχει συμπληρωθεί από λάθος και ο κωδικός 092 που αφορά στη φιλοξενία, με αποτέλεσμα χιλιάδες δικαιούχοι του μερίσματος να αποκλείονται αυτόματα από τη χορήγησή του κοινωνικού μερίσματος.

Μάλιστα οι λογιστές αναφέρουν πως το TAXISnet δεν εντόπιζε σφάλμα.

Σχετικές ειδήσεις