ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λοταρία αποδείξεων: Το χριστουγεννιάτικο τζακποτ μοιράζει 9 εκατ. ευρώ!

Λοταρία αποδείξεων: Το χριστουγεννιάτικο τζακποτ μοιράζει 9 εκατ. ευρώ!

Λοταρία αποδείξεων - aade.gr - 1.000 φορολογούμενοι πήραν... δώρο από την Εφορία από 1.000 ευρώ ο καθένας - Πώς θα πάρουν τα χρήματα – Πώς θα μπείτε στη μεγάλη κλήρωση που θα γίνει το Δεκέμβριο

Μήπως είστε ένας από τους 1.000 τυχερούς που κέρδισαν 1.000 ευρώ στη μεγάλη λοταρία του ΥΠΟΙΚ, αν όχι, τότε έχετε πιθανότητες να κερδίσετε ακόμα μεγαλύτερο ποσό στην νέα κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί τέλη Δεκεμβρίου.

Αν και οι πιθανότητες να κερδίσει κάποιος τα 1.000 είναι ελάχιστες, περίπου 1 στις 4.500, η ελπίδα, ωστόσο, πεθαίνει τελευταία που λέει ο θυμόσοφος λαός!

Πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης (30/11/2017) η πρώτη κλήρωση για τη λοταρία των αποδείξεων του υπουργείου Οικονομικών από την ΑΑΔΕ και πρόκειται για ένα μέτρο του ΥΠΟΙΚ με σκοπό την ενίσχυση των συναλλαγών με κάρτες ή μέσω web-banking και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Το βράδυ της Πέμπτης 1.000 τυχεροί φορολογούμενοι έλαβαν «δωράκι» από την Εφορία 1.000 ευρώ ο καθένας. Ενδεικτικό του παροξυσμού που επικράτησε την ώρα της κλήρωσης ήταν το γεγονός ότι η ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (aade.gr) ήταν για αρκετή ώρα εκτός λειτουργίας, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που έδειξαν οι φορολογούμενοι.

Μεγάλη κλήρωση με περισσότερους τυχερούς τον Δεκέμβριο

Ωστόσο, το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται από εδώ και πέρα στη μεγάλη κλήρωση που θα γίνει τον Δεκέμβριο. Σε αυτή την κλήρωση θα βγουν περισσότεροι νικητές.

Στην κλήρωση του Δεκεμβρίου, το έπαθλο θα φτάσει στα 9 εκατ. ευρώ ή στα 11 εκατ. ευρώ (σ.σ. δεδομένου ότι ο προϋπολογισμός αφήνει περιθώριο να δαπανηθούν έως 12 εκατ. ευρώ μέσα στο 2017), και το ποσό θα διανεμηθεί σε 9.000 ή 11.000 τυχερούς. Στην κλήρωση του Δεκεμβρίου θα ληφθούν υπόψη οι αποδείξεις δαπανών των φορολογούμενων έως και το μήνα Σεπτέμβριο.

Πότε θα γίνει η επόμενη κλήρωση

Οριστική απόφαση για την ημέρα όπου θα διεξαχθεί η μεγάλη κλήρωση του Δεκεμβρίου δεν έχει ληφθεί ακόμη. Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα είπε στην ΕΡΤ σήμερα, Παρασκευή (01/12/2017) η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, η δεύτερη κλήρωση θα γίνει στο τέλος Δεκεμβρίου και στο εξής θα διεξάγεται κάθε μήνα.

Πώς γίνονται οι κληρώσεις

Για κάθε ηλεκτρονική συναλλαγή που έχει κάνει ο φορολογούμενος – ΑΦΜ θα αποδίδεται συγκεκριμένος αριθμός λαχνών. Στη συνέχεια θα διενεργούνται ηλεκτρονικές κληρώσεις από το υπουργείο Οικονομικών από τις οποίες θα προκύπτουν οι τυχεροί που θα κερδίζουν το χρηματικό έπαθλο.

Μετά την κλήρωση το χρηματικό έπαθλο θα κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό του φορολογούμενου που έχει δηλώσει. Το έπαθλο των 1.000 ευρώ θα είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και επίσης δεν θα συμψηφίζεται με άλλες οφειλές του φορολογουμένου είτε προς την Εφορία είτε προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Το πλήθος των λαχνών προκύπτει κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών ως εξής:

-Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε ένα 1 ευρώ.

-Για τα επόμενα 400 ευρώ, δηλαδή συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 2 ευρώ. Δηλαδή για συναλλαγές 500 ευρώ το μήνα ο φορολογούμενος θα δικαιούται 300 λαχνούς.

-Για τα επόμενα 500 ευρώ, δηλαδή συνολικό άθροισμα από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 3 ευρώ.

-Για το υπερβάλλον ποσό, δηλαδή συνολικό άθροισμα πάνω από 1.001 ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ. Για μηνιαίες ηλεκτρονικές συναλλαγές 1.500 ευρώ ο φορολογούμενος θα λάβει 591 λαχνούς.

Πώς θα μάθετε εάν έχετε κερδίσει τα χρήματα

Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τους λαχνούς που κατέχουν μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, και συγκεκριμένα στο aade.gr.

Στην περίπτωση κάποιος φορολογούμενος κερδίσει τα 1.000 ευρώ θα λάβει ειδοποιητήριο μήνυμα, προσωποποιημένο, στο λογαριασμό του στο TAXIsnet. Τα χρήματα που θα κερδίσει θα πιστωθούν στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει ο ενδιαφερόμενος στο Taxisnet.

Αν οι φορολογούμενοι δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό, θα έχουν ένα περιθώριο 3 μηνών μετά την αποστολή του μηνύματος. Μέχρι τότε θα πρέπει να δηλώσουν κάποιον λογαριασμό, στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης στο Taxis.

Αν δεν δηλωθεί λογαριασμός μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, τότε σειρά παίρνουν οι επόμενοι δικαιούχοι. Δηλαδή οι κάτοχοι του 1ου, 2ου, κ.ά. αναπληρωματικού λαχνού της συγκεκριμένης κλήρωσης.

Σχετικές ειδήσεις