Αυτοί είναι οι φόροι που πρέπει να πληρωθούν μέσα στις γιορτές

Αυτοί είναι οι φόροι που πρέπει να πληρωθούν μέσα στις γιορτές

Μέχρι το τέλος του έτους νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα πρέπει τακτοποιήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Το υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή στις (15/12) θα καταβάλλει το κοινωνικό μέρισμα διοχετεύοντας την αγορά με ρευστότητα ύψους 720 εκατ. ευρώ. Ήδη έχει διατεθεί και το ποσό των περίπου 230 εκατ. ευρώ λόγω της επιστροφής των εισφορών υγείας που είχαν παρακρατηθεί ενώ νωρίτερα από ότι συνήθως θα δοθούν και οι συντάξεις του Ιανουαρίου.

Ποιοι φόροι πρέπει να πληρωθούν

Έτσι, έως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν:

Την τέταρτη δόση του φετινού ΕΝΦΙΑ. Πρόκειται για ποσό που ανέρχεται σε περίπου 600 εκατ. ευρώ το οποίο θα πρέπει αν πληρωθεί από περίπου πέντε εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Η τελευταία δόση θα πληρωθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2018. Φέτος δεν έγινε κάποια αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας και οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά το ποσό των 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για τους κατόχους περίπου 5,5 εκατ. οχημάτων. Η μη καταβολή συνεπάγεται πρόστιμο ισόποσο των τελών, ενώ ο εντοπισμός όσων δεν πληρώσουν θα γίνει από τους πρώτους μήνες του έτους με την αποστολή σχετικών ειδοποιητηρίων .

Δόση για τις ρυθμίσεις οφειλών από φόρους προηγούμενων ετών. Πρόκειται για δόσεις της ρύθμισης των 100 δόσεων καθώς και δόσεις για την πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων.