ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουσκ: Να πάμε σε νέα Σύνοδο Κορυφής για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης

Τουσκ: Να πάμε σε νέα Σύνοδο Κορυφής για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης

Ντόναλντ Τουσκ | Ειδήσεις: Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος, ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη, εκτίμησε την Παρασκευή (15/12) ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες.

Ο κ. Τουσκ επέμεινε πως θα πρέπει να συγκληθεί νέα Σύνοδος Κορυφής των χωρών του ευρώ τον ερχόμενο Μάρτιο, ενώ σημείωσε πως αυτό τους επόμενους έξι μήνες οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης καλούνται να επικεντρωθούν στους τομείς που υπάρχει «σύγκλιση», δηλαδή στην ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και τη μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.

«Οι συζητήσεις αναφορικά με τις υπόλοιπες ιδέες χρειάζονται περισσότερο χρόνο», τόνισε ο πρόεδρος Τουσκ, σημειώνοντας ότι νέα Σύνοδος Κορυφής του ευρώ θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο.

Ερωτηθείς κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου κατά πόσο οι καθυστερήσεις στον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία επηρεάζουν τις συζητήσεις για την εμβάθυνση της ευρωζώνης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε πως παρ' όλο που η επίδραση της Γερμανίας στα ευρωπαϊκά ζητήματα είναι δεδομένη, ακόμα και αν πάρουν χρόνο οι διαπραγματεύσεις για τον κυβερνητικό σχηματισμό, αυτό δεν μπορεί να «αποδυναμώσει» την Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ