ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τετ-α-τετ Ντράγκι με Δραγασάκη, Τσακαλώτο και Χουλιαράκη - Τι συζητήθηκε

Τετ-α-τετ Ντράγκι με Δραγασάκη, Τσακαλώτο και Χουλιαράκη - Τι συζητήθηκε

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, είχαν τη Δευτέρα (22/01/2018) στις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκ μέρους της ΕΚΤ, οι κύριοι Μπενουά Κερέ και Φραντσέσκο Ντρούντι.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και επικεντρώθηκε στα βήματα που απομένουν για την ολοκλήρωση του προγράμματος σε λίγους μήνες, τη διαμόρφωση των συνθηκών μετά τον Αύγουστο 2018 και το σχέδιο της Ελλάδας για την επόμενη ημέρα.

Οι ίδιοι παράγοντες ανέφεραν ότι η κυβέρνηση παρουσίασε τη στρατηγική της για την ολοκλήρωση του προγράμματος, τη βιώσιμη έξοδο στις αγορές και τον σχεδιασμό της μεταμνημονιακής Ελλάδας, που έχει ήδη αρχίσει. Όπως πρόσθεσαν, αυτός ο σχεδιασμός στηρίζει την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, την κοινωνική συνοχή και καταπολεμά αποτελεσματικά τις ανισότητες και τις παθογένειες του παρελθόντος.

Οι παράγοντες του υπουργείου επισήμαναν ότι οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης ανέλυσαν την επιλογή για αυτοδύναμη έξοδο στις αγορές και σε αυτήν την κατεύθυνση τόνισαν ότι, σύμφωνα και με την απόφαση του Eurogroup του Ιουνίου 2017, ήδη δημιουργείται ένα ταμείο-ασπίδα προστασίας (cash buffer), το οποίο θωρακίζει τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δείτε εδώ λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από το Eurogroup

Σχετικές ειδήσεις