Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ): Ξεκίνησε η πληρωμή Ιανουαρίου

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ): Ξεκίνησε η πληρωμή Ιανουαρίου

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Ξεκίνησε από το απόγευμα της Πέμπτης (25/1) σταδιακά η πίστωση των λογαριασμών για τους δικαιούχους του ΚΕΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η πίστωση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) θα ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου με τα χρήματα –όπως γίνεται συνήθως- να είναι διαθέσιμα από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας, δηλαδή σήμερα Πέμπτη (25/1).

Η καταβολή θα αφορά αιτήσεις που εγκρίθηκαν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017. Συνολικά θα δοθεί ποσό 66.509.986 ευρώ σε 296.223 δικαιούχους και αφορά συνολικά 660.577 άτομα.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι οι δικαιούχοι του ΚΕΑ πρέπει να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Διαβάστε επίσης:

Ποιες αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν εκ νέου