Μεταφέρεται σε άλλη φυλακή ο 19χρονος Αλβανός - Έρευνα για το ξυλοδαρμό του

Σε άλλη φυλακή μεταφέρεται ο 19χρονος αλβανικής…

Κοινωνικό μέρισμα 2018, συντάξεις και επιδόματα: Ποιοι και πότε θα πάρουν χρήματα

Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής για Κοινωνικό μέρισμα…

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για τη δολοφονία της φοιτήτριας: Το μαχαίρι, η βότκα και τα άλλα κορίτσια

Δεν έχει τέλος η φρίκη - Συνεχίζουν…

Καιρός: Θα χιονίσει σήμερα και στα ορεινά της Αττικής. Η ανάλυση του Τάσου Αρνιακού (video)

Καιρός: Ολες οι λεπτομέρειες για τη ραγδαία επιδείνωση…

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Ποιοι θα πληρωθούν στις 14 Δεκεμβρίου

Περίπου 1.300.000 αιτήσεις εχουν υποβληθεί έως τώρα…

Δόση και χρέος στο τραπέζι του EuroWorking Group

Δόση και χρέος στο τραπέζι του EuroWorking Group

Κρίσιμη προμηνύεται η σημερινή (8/2) συνεδρίαση του EuroWorking Group για το ελληνικό χρέος ενώ θα εξεταστεί η πρόοδος των προαπαιτούμενων καθώ και η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων προκειμένου να δοθεί εντολή για την εκταμίευση της δόσης.

Το τελευταίο Eurogroup αποφάσισε την εκταμίευση συνολικά 6,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5,7 δισ. ευρώ θα έρθουν με την ολοκλήρωση των 15 προαπαιτούμενων τα οποία εκκρεμούν και το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ εφόσον προχωρήσει κανονικά ο προγραμματισμός για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς του ιδιώτες.

Στο EuroWorkingGroup ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης θα παρουσιάζει αναλυτικά την πορεία εκτέλεσης των προαπαιτουμένων για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση, το αργότερο ως το Eurogoup της 19ης Φεβρουαρίου.

Επι τάπητος και το χρέος

Την ίδια στιγμή θα βάλει και τις βάσεις για να τεθεί επί τάπητος πλέον και το ελληνικό χρέος. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδιάζει τη στάση του αναφορικά με την διαπραγμάτευση που θα ξεκινήσει για το θέμα της διευθέτησης του Ελληνικού χρέους.

Στο EWG θα κατατεθεί το σχέδιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για τις επόμενες κινήσεις. Μία από τις οποίες είναι και η πρόταση Μακρόν, για το μηχανισμό της σύνδεσης της αποπληρωμής του με την ανάπτυξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα εντατικοποιηθούν, ώστε το τελικό σχέδιο να εγκριθεί στο τακτικό Eurogroup της 12ης Μαρτίου.