ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρύθμιση 120 δόσεων: Αυτές είναι οι νέες κατηγορίες φορολογουμένων που μπορούν να υπαχθούν

Ρύθμιση 120 δόσεων: Αυτές είναι οι νέες κατηγορίες φορολογουμένων που μπορούν να υπαχθούν

Μισθωτοί αλλά και φορολογούμενοι που αποκτούν εισοδήματα από ενοίκια ή από άλλες πηγές (π.χ. μερίσματα) και χρωστούν στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία έως 50.000 ευρώ έχουν τη δυνατότητα να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων.

Αρκεί να έχουν ενεργό μπλοκάκι και ένα μέρος του εισοδήματός τους να προέρχεται από επιχειρηματική δραστηριότητα. Πιο συγκεκριμένα, στη ρύθμιση των 120 δόσεων μπορούν να υπαχθούν:

  • Οι οφειλέτες - φυσικά πρόσωπα χωρίς πτωχευτική ικανότητα που αποκτούν εισόδημα τόσο από επιχειρηματική δραστηριότητα όσο και από άλλες πηγές (π.χ. μισθωτός, εισόδημα από ακίνητα). Ο οφειλέτης – φυσικό πρόσωπο χωρίς πτωχευτική ικανότητα για να ρυθμίσει τις οφειλές του με τη νέα ρύθμιση δεν είναι απαραίτητο να αποκτά εισόδημα μόνο από επιχειρηματική δραστηριότητα. Αρκεί ένα μέρος του εισοδήματός του να προέρχεται από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας ώστε να ρυθμίσει το σύνολο των οφειλών του προς Δημόσιο και ΦΚΑ (ανεξαρτήτως πηγής προέλευσης αυτών).
  • Οι οφειλέτες - φυσικά πρόσωπα χωρίς πτωχευτική ικανότητα που αποκτούν εισόδημα από μπλοκάκι. Οσοι αποκτούν έστω και μέρος του εισοδήματός τους από μπλοκάκια μπορούν να ρυθμίσουν το σύνολο των οφειλών τους προς ΑΑΔΕ και ΦΚΑ (έως 50.000 ευρώ ανά πιστωτή), αρκεί το εισόδημα αυτό να είναι εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα άρθρα 21 και 47 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.
  • Οι συνολικές οφειλές τους προς ρύθμιση ανά πιστωτή (Δημόσιο ή Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης) κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών τους δεν υπερβαίνουν το ποσό των 50.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο : Cnn.gr

Σχετικές ειδήσεις