ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον «αέρα» οι νέες αντικειμενικές αξίες

Στον «αέρα» οι νέες αντικειμενικές αξίες

Προς νέα παράταση οδεύει η προσπάθειεα προσαρμογής των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές.

Ένα εξαιρετικά δύσκολο τεχνικό θέμα, το οποίο χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις, χαρακτήρισε τις νέες αντικειμενικές και την προσαρμογή του ΕΝΦΙΑ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνάντηση της Τετάρτης (28/02) με τους θεσμούς, σημειώνει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Τόνιζε επίσης ότι εκτός από τη διαμόρφωση των νέων τιμών θα πρέπει να υπάρχει χρόνος στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να επαναϋπολογίσει και να κάνει τις κατάλληλες προσαρμογές στον ΕΝΦΙΑ ώστε να επιτυγχάνεται ο ετήσιος εισπρακτικός στόχος για έσοδα 2,65 δισ. ευρώ. Με τον τρόπο αυτό άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας παράτασης της ολοκλήρωσης της διαδικασίας πέραν του Μαρτίου, που έχει ανακοινώσει η αρμόδια υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία ήταν επίσης παρούσα στη σύσκεψη.

Με το διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, επίσης παρόντα, συζητήθηκε η σύσταση και η λειτουργία του νέου ΣΔΟΕ ο οποίος θα λογοδοτεί στις δικαστικές αρχές.

Εν τω μεταξύ, στέλεχος του ΥΠΟΙΚ, αποχωρώντας από τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών, τόνιζε ότι η ενοποίηση των τραπεζικών διαθεσίμων του συνόλου του Δημοσίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί. Στην κατεύθυνση αυτή τόνιζε ότι εξετάζεται ακόμη και νομοθετική ρύθμιση με την οποία όσοι αρνούνται να μεταβιβάσουν το αποθεματικό τους στο λογαριασμό κοινής διαχείρισης της ΤτΕ θα είναι αντιμέτωποι με ποινές.

Πηγή: Εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»