ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντικειμενικές αξίες: Σε ποιες περιοχές αυξάνονται οι τιμές ζώνης και πού μειώνονται

Αντικειμενικές αξίες: Σε ποιες περιοχές  αυξάνονται οι τιμές ζώνης και πού μειώνονται

Αδυνατούν οι εκτιμητές ακινήτων να υποβάλουν εισηγήσεις για τις νέες τιμές ζώνηςστην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών μέχρι τις 15 Μαρτίου, με αποτέλεσμα να ζητούν την παράταση της σχετικής προθεσμίας.

Από την πλευρά της, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεδομένου ότι γνωρίζει τις δυσκολίες που υπάρχουν στον καθορισμό των νέων αντικειμενικών αξιών σχεδιάζει να διευκολύνει τους εκτιμητές δίνοντας νέα ολιγοήμερη διορία περίπου μιας εβδομάδας για να ολοκληρώσουν το έργο τους, ωστόσο τους ζήτησε να υποβάλουν το αίτημά τους επίσημα.

Οι πρώτες ενδείξεις των εκτιμητών για την περιοχή της Αττικής είναι εντυπωσιακές.

Συγκεκριμένα στην Ηρώδου Αττικού, τον ακριβότερο δρόμο της Αθήνας, η εισήγηση του εκτιμητή είναι η τιμή ζώνης να αυξηθεί κατά 30%. Από 8.500 ευρώ που είναι σήμερα το τετραγωνικό μέτρο προτείνεται να φθάσει τα 11.000 ευρώ το τ.μ..

Στο Λαιμό Βουλιαγμένης οι αξίες που βγάζουν οι εκτιμητές ανεβάζουν στα ύψη τις τιμές. Συγκεκριμένα από τα 8.800 ευρώ που ανέρχεται το τετραγωνικό μέτρο σήμερα προτείνουν να κινηθεί στα επίπεδα των 12.000-13.000 ευρώ.

Αντίθετα μείωση των τιμών ζώνης παρατηρείται σε Φιλοθέη και Ψυχικό. Πάντως η γενικότερη τάση είναι μειώσεις στις μεσαίες και ακριβές περιοχές και αυξήσεις στις «λαϊκές» περιοχές.

Πηγή: Καθημερινή

Σχετικές ειδήσεις