Φράτσερ: Αναγκαίο το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Newsroom Newsroom

Φράτσερ: Αναγκαίο το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Ελληνικό χρέος | Ειδήσεις: «Είναι σαφές σε όλους ότι το χρέος της Ελλάδας χρειάζεται "κούρεμα" -το χρέος είναι πολύ υψηλό και δεν είναι βιώσιμο», τονίζει ο Γερμανός οικονομολόγος, Μάρσελ Φράτσερ, διευθυντής του Γερμανικού Ινστιτούτου για την Οικονομική Ερευνα σε συνέντευξή του στους Financial Times.

«Δεν μπορεί να έχει τέτοιο ύψος χρέους, πρέπει να ελαφρύνει το φορτίο για την Ελλάδα, ώστε να μπορέσει -αφού βγει από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης τώρα, τον Αύγουστο- να συνεχίσει και να προσελκύσει επενδύσεις», προσθέτει ο Γερμανός οικονομολόγος.

Ο κ. Φράτσερ αναφέρεται εκτενώς στα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της γερμανικής οικονομίας αλλά και στους «μύθους» που έχουν αναπτυχθεί γύρω από αυτήν, όπως ότι η χώρα αποτελεί τον superstar της Ευρώπης σε οικονομικά ζητήματα. Σημειώνει μάλιστα ότι θα έπρεπε να γίνει κούρεμα χρεών και για τους γερμανικούς Δήμους. «Επειδή είναι το ίδιο πρόβλημα», τονίζει ο Φράτσερ.

«Είναι υπερχρεωμένοι, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουν την αυτονομία ή την ικανότητα να ξοδεύουν με σύνεση, να επενδύουν στην υποδομή, να επενδύουν σε σχολεία και να κάνουν άλλα πράγματα για να βελτιώσουν την οικονομική τους βαρύτητα. Και θεωρώ ενδιαφέρον ότι μιλάμε για την Ελλάδα και για ένα κούρεμα για την Ελλάδα αλλά όχι για περικοπές εντός της Γερμανίας», καταλήγει ο Γερμανός οικονομολόγος.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ και τους Financial Times

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved