ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΦΙΑ: Αυξήσεις - «φωτιά» έως 62% φέρνουν οι νέες τιμές ζώνης

ΕΝΦΙΑ: Αυξήσεις - «φωτιά» έως 62% φέρνουν οι νέες τιμές ζώνης

ΕΝΦΙΑ | Ειδήσεις: Μεγάλες ανατροπές στα «ραβασάκια» αναμένεται να δουν ως προς το τελικό ποσό του ΕΝΦΙΑ αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων περί τα τέλη Αυγούστου 2018, οπότε και θα λάβουν τις σχετικές εντολές πληρωμής για το «χαράτσι», καθώς οι νέες τιμές ζώνης που επεξεργάζονται οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών φέρνουν αυξήσεις που θα κυμαίνονται από 3,5% έως και 62%.

ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Σύμφωνα με σημερινό (12/04/2018) της εφημερίδας «Καθημερινή», όσο κι αν καταβάλλονται προσπάθειες να μην υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση, εξαιτίας της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, όλα δείχνουν πως κάτι τέτοιο θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, αρκετές περιοχές της Αθήνας βρίσκονται σε διαδικασία αναπροσαρμογής των τιμών ζώνης.

Συγκεκριμένα, μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ αναμένεται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στις εξής περιοχές:

  • Μετς
  • Κουκάκι
  • Πετράλωνα
  • Παγκράτι (πλησίον Καλλιμάρμαρου)
  • Μεταξουργείο
  • Κεραμεικός

Ταυτόχρονα, σύμφωνα πάντα με την «Καθημερινή», αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ αναμένεται να υπάρξουν και σε λαϊκές περιοχές (π.χ. Δραπετσώνα).

Ωστόσο, η πλειονότητα των περιοχών που θα επιβαρυνθούν με μεγαλύτερο ποσό ως προς το «χαράτσι» θα είναι κυρίως οι περιοχές του κέντρου της Αθήνας, όπου υπάρχει μεγάλη ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων σε τουρίστες.

Παράδειγμα

Διαμέρισμα 1ου ορόφου 80 τ.μ. στη Δραπετσώνα (χωρίς πρόσοψη με την άδεια να έχει εκδοθεί το 1990). Η τιμή ζώνης ανέρχεται τώρα στα 700 ευρώ/τ.μ., ενώ με τις αλλαγές η τιμή ζώνηςε θα φτάσει τα 780 ευρώ/τ.μ. Ο ΕΝΦΙΑ που θα κληθεί να καταβάλει ο ιδιοκτήτης του από τα 224 ευρώ θα φτάσει στα 232 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Σχετικές ειδήσεις