Φορολογικές δηλώσεις 2018: Μέσο φόρο 550 ευρώ βγάζουν τα εκκαθαριστικά

Newsbomb

Φορολογικές δηλώσεις 2018: Μέσο φόρο 550 ευρώ βγάζουν τα εκκαθαριστικά

Απρόθυμοι να υποβάλουν τη φορολογική δήλωση εμφανίζονται οι φορολογούμενοι που θα κληθούν να πληρώσουν μεγάλο φόρο με το φετινό εκκαθαριστικό. 

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι έχουν υποβληθεί συνολικά 139.097 φορολογικές δηλώσεις από τις περίπου 6,3 εκατ. που αναμένεται να υποβληθούν συνολικά. Δηλαδή, έχει υποβληθεί μόλις το 2,2% των φορολογικών δηλώσεων όταν η σχετική προθεσμία λήγει σε περίπου 55 ημέρες.

Από τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί:

- οι 38.264 είναι χρεωστικές και προκύπτει οφειλή φόρου. Το ποσό του φόρου που κατά μέσο όρο καλείται κάθε φορολογούμενους να πληρώσει ανέρχεται σε 550,14 ευρώ. Ο μέσος φόρος στα περυσινά εκκαθαριστικά ήταν 1.492,23 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι με «βαρύ» εκκαθαριστικό αφήνουν την υποβολή της φορολογικής δήλωσης για αργότερα, παρά το γεγονός ότι ο χρόνος υποβολής της δεν επηρεάζει τις καταληκτικές ημερομηνίες πληρωμής του φόρου (τρεις διμηνιαίες δόσεις τον Ιούλιο, Σεπτέμβριο, Νοέμβριο). Οι φορολογούμενοι που λαμβάνουν χρεωστικό εκκαθαριστικά είναι κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες, μισθωτοί που έχουν εισόδημα και από επιχειρηματική δραστηριότητα καθώς και όσοι έχουν εισόδημα από ακίνητα

- οι 18.946 φορολογικές δηλώσεις είναι πιστωτικές, δηλαδή με την εκκαθάριση προκύπτει επιστροφή φόρου εισοδήματος. Το μέσο επιστρεφόμενο ποσό για τους φορολογούμενους ανέρχεται σε 318,11 ευρώ. Η αντίστοιχη μέση επιστροφή πέρυσι ήταν της τάξης των 384,28 ευρώ. Στους φορολογούμενους που λαμβάνουν επιστροφή φόρου περιλαμβάνονται κυρίως οι επαγγελματίες που εργάζονται ουσιαστικά ως μισθωτοί καθώς τους γίνεται αυξημένη παρακράτηση φόρου ενώ φορολογούνται με αφορολόγητο όριο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πέρυσι έλαβαν επιστροφή φόρου 915.513 φορολογούμενοι. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός αναμένεται φέτος να συρρικνωθεί καθώς καταργήθηκε ακόμη μια φοροαπαλλαγή, αυτή των ιατρικών και φαρμακευτικών δαπανών

- οι 81.887 φορολογικές δηλώσεις είναι μηδενικές, δηλαδή δεν προκύπτει κάποια χρέωση ή επιστροφή φόρου. Οι δηλώσεις αυτές αφορούν κατά κύριο λόγο μισθωτούς, συνταξιούχους αλλά και φορολογούμενους οι οποίοι δηλώνουν μηδενικά ή πολύ χαμηλά εισοδήματα τα οποία έχουν ήδη φορολογηθεί ή απαλλάσσονται από τη φορολογία (π.χ. επίδομα ανεργίας, τόκοι).

Φορολογικές δηλώσεις 2018: Μέσο φόρο 550 ευρώ βγάζουν τα εκκαθαριστικά
01
Φορολογικές δηλώσεις 2018: Μέσο φόρο 550 ευρώ βγάζουν τα εκκαθαριστικά
Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved