ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα παιδιού 2018: Αγώνας δρόμου για τους δικαιούχους

Επίδομα παιδιού 2018: Αγώνας δρόμου για τους δικαιούχους

Αυστηρό είναι το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο θα πρέπειχιλιάδες οικογένειες να υποβάλλουν τα φετινά Α2 για να τους καταβληθείτο Επίδομα Παιδιού για το 2018.

Τα «ασφυκτικά» πλαίσια για την β΄δόση

Από τις 25 έως τις 27 Ιουνίου και όχι στα τέλη Μαΐου θα καταβληθεί η δεύτερη δόση του νέου επιδόματος παιδιού 2018. Στο εξής θα καταβάλλεται από τον ΟΠΕΚΑ, κάθε δίμηνο και όχι κάθε τρίμηνο, όπως συνέβαινε έως τώρα.

Προϋπόθεση οι δικαιούχοι να έχουν υποβάλλει την αίτηση του νέου Α21 και να πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια βάσει της φορολογικής δήλωσης για το 2017.

Βέβαια η αίτηση Α21 είναι ακόμη «κλειστή» και οι διαβεβαιώσεις από τον ΟΠΕΚΑ θέλουν την πλατφόρμα να ανοίγει στα τέλη Μαίου. Αυτό σημαίνει ότι εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες θα πρέπει να κάνουν αγώνα δρόμου για την υποβολή των δηλώσεων τους και του Α21. Οι δικαιούχοι θα έχουν στην διάθεση τους λίγο παραπάνω από 20 ήμερες.

Σύμφωνα με τα όσα έχει διαμηνύσει ο ΟΠΕΚΑ, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη νέα αίτηση Α21 αναμένεται να ανοίξει το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου και οι δικαιούχοι θα έχουν περιθώριο να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως και τις 20 Ιουνίου, έως και μία εβδομάδα δηλαδή πριν από την καταβολή του επιδόματος.

Ο φόρτος που θα φέρει το ασφυκτικό χρονικό διάστημα, που θα έχουν στην διάθεση τους, να υποβάλλουν τα απαραίτητα οι δικαιούχες οικογένειες και αν θυμηθούμε ότι σε ανάλογες περιπτώσεις ο ηλεκτρονικός μηχανισμός κατέρρευσε, είναι δεδομένο ότι TAXISnet αλλά και νέα πλατφόρμα θα φτάσουν στα όρια τους, δημιουργώντας νέες καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες να μην προλάβουν να πληρωθούν.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, η μετακίνηση της ημερομηνίας πληρωμής κατά έναν μήνα κρίθηκε αναγκαία, ώστε να δοθεί στους δικαιούχους επαρκής χρόνος να υποβάλλουν τις φετινές φορολογικές τους δηλώσεις. Ωστόσο ο ρυθμός υποβολής είναι πολύ αργός καθώς λίγο λιγότερο από έναν μήνα μετά την έναρξη της υποβολής και ύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ έως σήμερα έχουν υποβληθεί μόλις 476.000 φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο άνω των 6 εκατ. φορολογουμένων.

Σχετικές ειδήσεις