ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup LIVE - Ρέγκλινγκ: Ο ESM εμπλέκεται και στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

Eurogroup LIVE - Ρέγκλινγκ: Ο ESM εμπλέκεται και στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

«Μόλις τελειώσει το ελληνικό, δεν θα υπάρχει άλλο ενεργό πρόγραμμα, για πρώτη φορά από τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM)», επεσήμανε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) υπενθύμισε, επίσης, ότι - μέχρι στιγμής - ο ESM έχει δώσει στην Ελλάδα περισσότερα από 44 δισ. ευρώ μέσω του τρίτου προγράμματος.

Ανέφερε, τέλος, ότι πέρα από το χρηματοδοτικό σκέλος, ο ESM εμπλέκεται και στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ενώ μετά το τέλος του προγράμματος θα συνεχίσει να παρακολουθεί την πορεία της ελληνικής οικονομίας, μέσω του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης.

Στο μεταξύ, στην ετήσια έκθεση του Μηχανισμού για το 2017, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ο Κλάους Ρέγκλινγκ αναφέρει ότι «η Eλλάδα μπορεί να γίνει άλλο ένα success story, αν συνεχίσει να εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις και μετά το τέλος του προγράμματος»

«Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης αποτελεί πλέον μόνιμο παράγοντα της νομισματικής ένωσης και του παγκόσμιου δικτύου χρηματοοικονομικής ασφάλειας. Λειτουργεί ως σύστημα έκτακτης ανάγκης, το οποίο συνέβαλε στη διατήρηση του ευρώ», καταλήγει.

Eurogroup: Δείτε στο Live blog του Newsbomb.gr όλες τις εξελίξεις

Σχετικές ειδήσεις