ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup Live - Μοσκοβισί: Ιστορική ημέρα η σημερινή – Η Ελλάδα θα σταθεί ξανά στα πόδια της

Eurogroup Live - Μοσκοβισί: Ιστορική ημέρα η σημερινή – Η Ελλάδα θα σταθεί ξανά στα πόδια της

Eurogroup: Ιστορική ημέρα για την Ελλάδα χαρακτήρισε τη σημερινή (21/06/2018) ο Πιερ Μοσκοβίσι, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Σήμερα θα ζήσουμε μία ιστορική ημέρα. Μετά από τόσες ημέρες προσπάθειας, συγκρούσεων, διαπραγματεύσεων, σήμερα είναι μία ιστορική ημέρα για την Ελλάδα, καθώς μετά από τόσα χρόνια υπό προγράμματα στήριξης θα σταθεί εκ νέου στα πόδια της» ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει λύση σήμερα. Έχουν γίνει και τα 88 προαπαιτούμενα, ενώ η Ελλάδα ψήφισε όλους τους νόμους που έπρεπε. Η 21η Ιουνίου 2018 θα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για όλους μας» δήλωσε.

Αναφερόμενος στην ελάφρυνση του χρέους επανέλαβε ότι θα πρέπει να υπάρξει λύση αξιόπιστη για τις αγορές. Σημείωσε δε ότι «το κλίμα είναι πολύ αισιόδοξο από όλες τις πλευρές που κάθονται στο τραπέζι».

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στο Politico o Γάλλος Επίτροπος αναγνώρισε ότι η Ελλάδα είναι ξεχωριστή περίπτωση γι αυτό και απαιτείται ενισχυμένη εποπτεία. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, θα ήταν λάθος να επιβληθεί στη χώρα ένα μεταμφιεσμένο πρόγραμμα.

Eurogroup: Δείτε στο Live blog του Newsbomb.gr όλες τις εξελίξεις

Σχετικές ειδήσεις