ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup - Λαγκάρντ: Μην με ρωτήσετε για την Ελλάδα, οι συζητήσεις συνεχίζονται

Eurogroup - Λαγκάρντ: Μην με ρωτήσετε για την Ελλάδα, οι συζητήσεις συνεχίζονται

«Αστακός» ήταν η επικεφαλής του ΔΝΤ για τα θέματα που αφορούν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο του Eurogroup του Λουξεμβούργου.

Η κ. Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του Άρθρου 4 για την Ευρωζώνη, απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις για την Ελλάδα, διευκρινίζοντας ότι οι «οι συζητήσεις θα συνεχιστούν για το υπόλοιπο της βραδιάς».

Μάλιστα, το ίδιο κατηγορηματική ήταν και όταν ρωτήθηκε για τις ελληνικές τράπεζες. Συγκεκριμένα η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε: «Ο SSM είναι υπεύθυνος για να εξετάζει τις ελληνικές τράπεζες, ως εκ τούτου δεν μπορώ να απαντήσω σε ερωτήσεις που αφορούν στις ελληνικές τράπεζες. Αυτό μπορεί να το πράξει είτε ο SSM είτε οι ελληνικές αρχές», τόνισε η γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ.

«Οι δασμοί προκαλούν προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία»

Για υποχώρηση του momentum της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη έκανε λόγο η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενώ προειδοποίησε ότι οι εμπορικοί δασμοί προκαλούν μεγάλα προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία.

Όπως τόνισε η Λαγκάρντ, αρνητική επίδραση στην εμπιστοσύνη έχουν και η ένταση που υπάρχει με το Ιράν, αλλά και η έλλειψη προόδου αναφορικά με το Brexit. «Αυτού που μας ανησυχεί δεν είναι το επίπεδο των δασμών, αλλά ότι υπάρχει η τάση να χρησιμοποιούνται και να δημιουργούν διαμάχες μεταξύ των χωρών.Αυτό πλήττει την εμπιστοσύνη στην παγκόσμια οικονομία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Κριστίν Λαγκάρντ παρουσίασε επίσης και μια σειρά προτάσεων του ΔΝΤ για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου της ευρωζώνης. Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως η ευρωζώνη χρειάζεται μια ένωση κεφαλαίων ώστε να βελτιωθεί η χρηματοδότηση των εταιρειών, ενώ απηύθυνε έκκληση να προχωρήσει με πιο γρήγορο ρυθμό το σχέδιο πανευρωπαϊκής εγγύησης καταθέσεων.

Σχετικές ειδήσεις