Βίντεο - ντοκουμέντο από την καταδρομική επίθεση με μολότοφ στα ΜΑΤ στην Καισαριανή

Περίπου είκοσι άτομα επιτέθηκαν το απόγευμα της…

Υπόθεση Πετσίτη: 21 βουλευτές της ΝΔ ζητούν εξηγήσεις από τον Νίκο Παππά

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση για την πολύκροτη…

Ισχυρός σεισμός: Γιατί κινδυνεύουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη (χάρτες)

Η περιοχή της Ελλάδας, η οποία αντιμετωπίζει…

Δολοφονία Ρόδος: Κάποιοι σκότωσαν τη νεαρή κοπέλα, δυο και τρεις φορές

Δολοφονία Ρόδος: Ο Κώστας Τσιτούνας γράφει για…

Καιρός: Νέες χιονοπτώσεις την Πέμπτη και σε ημιορεινά! Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου (Video)

Καιρός: Πρόσκαρη θα είναι την Τετάρτη η βελτίωση…

ΕΚΑΣ: «Ψίχουλα» θα λάβουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι το 2019

ΕΚΑΣ: «Ψίχουλα» θα λάβουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι το 2019
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μόλις σαράντα λεπτά του ευρώ την ημέρα θα πάρουν το 2019 οι χαμηλοσυνταξιούχοι – δικαιούχοι του ΕΚΑΣ λόγω των νέων περικοπών στο επίδομα.

Συγκεκριμένα, το ΕΚΑΣ θα μειωθεί το 2019, τελευταίο χρόνο χορήγησής του, στα 12 ευρώ μηνιαίως – από 35 ευρώ που είναι φέτος ενώ θα καταργηθεί τελείως από 01/01/2020. Το εισοδηματικό πλαφόν για τη χορήγηση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) ανέρχεται σε 7.720 ευρώ και καταβάλλεται αποκλειστικά σε ήδη συνταξιούχους καθώς και σε δικαιούχους σύνταξης γήρατος, αναπηρίας και θανάτου πλην ΟΓΑ.

Η κατάργηση του ΕΚΑΣ έχει προδιαγραφεί εδώ και καιρό, ενώ σταδιακά έχει ήδη ξεκινήσει η πορεία της διακοπής του. Τον Δεκέμβριο του 2019 θα καταβληθεί για τελευταία φορά το ΕΚΑΣ στους 240.000 περίπου χαμηλοσυνταξιούχους που συνεχίζουν να το λαμβάνουν ακόμη. 

Υπενθυμίζεται πως το επίδομα  δόθηκε για πρώτη φορά σε περίπου 180.000 δικαιούχους την 1η Ιουλίου 1996 και είχε ως κεντρικό στόχο να στηριχθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι εκείνης της περιόδου και να υπάρξει ένα «δίχτυ ασφαλείας».

 Η αρχή των μειώσεων στο επίδομα έγινε το 2017, με την περικοπή του κατά 570 εκατ. ευρώ, συνεχίστηκε το 2018 προκειμένου σωρευτικά να κοπούν 808 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί το 2019, ώστε τελικά να «εξοικονομηθούν» 853 εκατ. ευρώ.

 

PHOTO GALLERY