Πώς θα διεκδικήσουν οι συνταξιούχοι μειώσεις και δώρα - Δείτε τα έγγραφα που πρέπει να συμπληρώσετε

Αναλυτικά οι πίνακες με τα ποσά των…

Κίνηση στους δρόμους: Σε ποια σημεία παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις

Κίνηση στους δρόμους: Με υπομονή πρέπει να…

Έχετε επιχείρηση; Επιδοτηθείτε από αυτό το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και κάντε προσλήψεις

Η υποβολή των αιτήσεων, εφόσον υπάρχουν κενές…

Ο καιρός μέχρι και την Πέμπτη! Η ανάλυση του Σάκη Αρναούτογλου (video)

Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η μίνι κακοκαιρία…

Στον ανακριτή το ζεύγος Παπαντωνίου

Τους ισχυρισμούς τους έναντι της κακουργηματικής κατηγορίας…

ΕΚΑΣ: «Ψίχουλα» θα λάβουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι το 2019

ΕΚΑΣ: «Ψίχουλα» θα λάβουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι το 2019
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μόλις σαράντα λεπτά του ευρώ την ημέρα θα πάρουν το 2019 οι χαμηλοσυνταξιούχοι – δικαιούχοι του ΕΚΑΣ λόγω των νέων περικοπών στο επίδομα.

Συγκεκριμένα, το ΕΚΑΣ θα μειωθεί το 2019, τελευταίο χρόνο χορήγησής του, στα 12 ευρώ μηνιαίως – από 35 ευρώ που είναι φέτος ενώ θα καταργηθεί τελείως από 01/01/2020. Το εισοδηματικό πλαφόν για τη χορήγηση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) ανέρχεται σε 7.720 ευρώ και καταβάλλεται αποκλειστικά σε ήδη συνταξιούχους καθώς και σε δικαιούχους σύνταξης γήρατος, αναπηρίας και θανάτου πλην ΟΓΑ.

Η κατάργηση του ΕΚΑΣ έχει προδιαγραφεί εδώ και καιρό, ενώ σταδιακά έχει ήδη ξεκινήσει η πορεία της διακοπής του. Τον Δεκέμβριο του 2019 θα καταβληθεί για τελευταία φορά το ΕΚΑΣ στους 240.000 περίπου χαμηλοσυνταξιούχους που συνεχίζουν να το λαμβάνουν ακόμη. 

Υπενθυμίζεται πως το επίδομα  δόθηκε για πρώτη φορά σε περίπου 180.000 δικαιούχους την 1η Ιουλίου 1996 και είχε ως κεντρικό στόχο να στηριχθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι εκείνης της περιόδου και να υπάρξει ένα «δίχτυ ασφαλείας».

 Η αρχή των μειώσεων στο επίδομα έγινε το 2017, με την περικοπή του κατά 570 εκατ. ευρώ, συνεχίστηκε το 2018 προκειμένου σωρευτικά να κοπούν 808 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί το 2019, ώστε τελικά να «εξοικονομηθούν» 853 εκατ. ευρώ.

 

PHOTO GALLERY