ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορκίδης: Κοινωνική και εργασιακή ειρήνη

Κορκίδης: Κοινωνική και εργασιακή ειρήνη

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β. Κορκίδης ενόψει των καταιγιστικών εξελίξεων. «Η μεταβατική κυβέρνηση θα πρέπει να αξιοποιήσει τις επεξεργασμένες θέσεις του κοινωνικού διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων για να μπορέσει να διατηρήσει ένα κλίμα κοινωνικής και εργασιακής ειρήνης» τόνισε για να επισημάνει ακόμα ότι δεν είναι ώρα αιτημάτων και συνδικαλιστικών διεκδικήσεων αλλά ώρα κοινωνικής και εθνικής συναίνεσης.

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, δεν θέλουν οι άνθρωποι της αγοράς να αισθάνονται επιχειρηματικοί παρίες και να τους αντιμετωπίζουν σε όλο τον κόσμο ως αφερέγγυους. Η ελληνική αγορά, πρόσθεσε, είναι αυτή την στιγμή σε κατάσταση οικονομικού αποκλεισμού από όλες τις διεθνείς αγορές και τους οίκους του εξωτερικού. Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, υπογράμμισε πως ο χρόνος είναι περιορισμένος, πολύτιμος και αμείλικτος. Συγκεκριμένα, ανέφερε, με νόημα, ότι: "Ο χρόνος για την χώρα μας είναι στην κυριολεξία χρήμα. Είναι η έκτη δόση, είναι οι μισθοί και οι συντάξεις. Η μόνη προτεραιότητα και ο μόνος "όρος" πρέπει να είναι η σωτηρία της χώρας μας και η παραμονή της στην ευρωζώνη. Όλα τα άλλα δεν έχουν κανένα νόημα, εάν η χώρα μας καταλήξει σε άτακτη χρεοκοπία. Τότε ποιος θα πάρει το πολιτικό κόστος και ποιος θα νοιάζεται για την υστεροφημία των πολιτικών; Ποιος θα ψηφίσει μια κυβέρνηση της δραχμής; Όλοι θέτουν τους όρους τους στην καμπούρα μας. Απορώ πώς μπορεί κανείς να βάζει όρους όταν καλείται να σώσει την χώρα του. Αυτό δεν αναδεικνύει καμία προσωπικότητα. Πάει κανείς στον πόλεμο και βάζει όρο ότι δεν θα τον πυροβολήσουν;"

Ταυτόχρονα, ο κ. Κορκίδης για τη στάση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είπε: "Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας πιστεύουν ότι ο κ. Σαμαράς έχει μόνο να κερδίσει από την θαρραλέα στάση του κι ο κόσμος θα του το αναγνωρίσει. Είναι μεγάλο το βάρος της απόφασης να μην συνεννοηθείς για τα αναπόφευκτα, ώστε να συνεχίσει να έχει ελπίδες να σωθεί η χώρα σου. Εάν δεν το έκανε ο Σαμαράς, όλοι σήμερα που αντιδρούν στη συναίνεση θα τον κατηγορούσαν για ευθυνοφοβία και συνυπεύθυνο για την καταστροφή της Ελλάδας. Ποιος άλλωστε θα ήθελε μετά τις εκλογές να γίνει... πρωθυπουργός της δραχμής και να κυβερνήσει μια χρεοκοπημένη χώρα;".