ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης: Να μην υπάρξουν Έλληνες ευρωβουλευτές στο Κοινοβούλιο που θα ψηφίσουν εναντίον της Ελλάδας

Βορίδης: Να μην υπάρξουν Έλληνες ευρωβουλευτές στο Κοινοβούλιο που θα ψηφίσουν εναντίον της Ελλάδας
ert

«Εκλέγουμε Έλληνες βουλευτές που θα εκπροσωπούν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», είπε μεταξύ άλλων ο Μάκης Βορίδης

Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης μιλώντας από την από την Τρίπολη, σε ανοιχτή, περιφερειακή, συγκέντρωση στελεχών της Ν.Δ. με αφορμή τις ευρωεκλογές του επόμενου μήνα ανέφερε:

«Εκλέγουμε Έλληνες βουλευτές που θα εκπροσωπούν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Την Ελλάδα και τους Έλληνες θα εκπροσωπούν. Να μην υπάρξουν ξανά, Έλληνες ευρωβουλευτές στο Κοινοβούλιο που θα ψηφίσουν εναντίον της Ελλάδας. Να μην υπάρξουν ξανά Έλληνες βουλευτές, με την πρόφαση, δήθεν, ότι υπερασπίζονται το κράτος δικαίου. Δεν λειτουργεί το κράτος δικαίου στην Ελλάδα; Δεν υπάρχει ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα ; Εσείς, εδώ, οι εκπρόσωποι των τοπικών και περιφερειακών Μέσων, σας πείραξε κανείς ; Σας ενόχλησε κανείς ; Το αντίθετο συμβαίνει. Κάθε ημέρα, μία ή δύο εφημερίδες, με πρωτοσέλιδα, καθυβρίζουν, χυδαία τον Πρωθυπουργό, την σύζυγό του, την οικογένειά του, τα μέλη της κυβέρνησης, ψευδολογώντας και συκοφαντώντας και δεν παθαίνουν τίποτα. Άλλο πρόβλημα έχουμε στην Ελλάδα. Ασυδοσία του Τύπου, έχουμε, όχι περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου».

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η οργάνωση του προεκλογικού αγώνα της Ν.Δ. στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Μιλώντας στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, σε εκπροσώπους των Νομαρχιακών και Τοπικών Επιτροπών του κόμματος, σε αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Ν.Δ, αλλά και σε άλλα στελέχη και μέλη του κόμματος και της κυβέρνησης, ο Υπουργός, τόνισε τα εξής:

«Τα όσα έχουν πράξει Έλληνες βουλευτές κομματικών οικογενειών στην Ευρώπη, για εμένα, εντάσσονται στην λεγόμενη ”ετερογονία του σκοπού”. Δηλαδή, ψηφίζω κάτι που μειώνει την Ελλάδα, αλλά, ο κύριος στόχος δεν είναι να μειώσω και να θίξω την Ελλάδα. Είναι στο πλαίσιο της ιδεολογικής αντιπαράθεσης, της πολιτικής αντιπαράθεσης και αντιπαλότητας, ώστε να πλήξω το μοντέλο, το παράδειγμα, της πιο επιτυχημένης κεντροδεξιάς διακυβέρνησης σ’ όλη την Ευρωπαική Ένωση και τον πιο επιτυχημένο Πρωθυπουργό σ ‘ όλη την Ε.Ε. τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτός είναι ο στόχος τους. Αφού δεν μπορούν να πειράξουν τον Πρωθυπουργό, στα άλλα θέματα, επιχειρούν να ασπαστούν την ” ετερογονία του σκοπού ”. Για αυτό, πρέπει να ψηφίσει ο κόσμος τη Ν.Δ., τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Να συνεχίσει το Λαικό Κόμμα να είναι η ισχυρή δύναμη στο Ευρωκοινοβούλιο».

Στην εκδήλωση της Τρίπολης, παρευρέθηκαν βουλευτές της Ν.Δ., από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, αλλά και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Στην Τρίπολη, βρέθηκαν και υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ. για το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο .

Ο Μάκης Βορίδης, εκτός των πιο πάνω, μίλησε και για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών των εκλογών.

Τις χαρακτήρισε δύσκολες εκλογές για τους εξής λόγους:

  • Δεν ακολουθεί πολιτικό γεγονός
  • Δεν υφίσταται ισχυρός πολιτικός αντίπαλος
    ερμηνεία πολιτικού κύκλου που ίσως οδηγήσει ψηφοφόρους να στείλουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση
  • Όσον αφορά τα πολιτικά επίδικα αυτών των εκλογών,