ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Επανεκκίνηση» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

«Επανεκκίνηση» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Ανεβάζουν ταχύτητα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί τον Σεπτέμβριο.

Η αυλαία ανοίγει αυτή την εβδομάδα με 588 πλειστηριασμούς ακινήτων, που έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, ενώ συνολικά είναι προγραμματισμένοι 16.707 πλειστηριασμοί έως τις 3 Απριλίου 2019.

Μάλιστα αντίστροφα μετρά η αναβάθμιση της πλατφόρμας eauction η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του μήνα.

Με την αναβάθμιση της πλατφόρμας θα επιτρέπεται στον χρήστη να εντοπίζει ευκολότερα τα ακίνητα που τον ενδιαφέρουν με κριτήρια όπως η περιοχή, το εμβαδόν ή η τιμή του ακινήτου σε πρώτη φάση. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλει στη διευκόλυνση όσων επιθυμούν να αγοράσουν ακίνητο μέσω του πλειστηριασμού.

Ηδη, οι εποπτικές αρχές έχουν ζητήσει την αναβάθμιση της πλατφόρμας και τον εμπλουτισμό της πληροφόρησης που παρέχεται μέσω αυτής όχι μόνο με δυνατότητες αναζήτησης, αλλά και με φωτογραφίες των ακινήτων που πλειστηριάζονται. Ο εμπλουτισμός της πληροφόρησης θα γίνει σταδιακά και εκτός από την κατηγοριοποίηση των ακινήτων με βάση την τιμή, την περιοχή κ.ά. θα επεκταθεί με φωτογραφίες του εξωτερικού του κτιρίου σε πρώτη φάση, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξουν και φωτογραφίες από το εσωτερικό του ακινήτου που βγαίνει σε πλειστηριασμό.

Στόχος είναι η πλατφόρμα των πλειστηριασμών είναι να επιτρέψει την αύξηση της επισκεψιμότητας από τους ενδιαφερομένους. Βελτιώνοντας την προσφορά θα αυξηθεί και η ζήτηση και οι τιμές στην αγορά ακινήτων, που ήδη εμφανίζουν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης.

Η διευκόλυνση των αγοραστών αλλά και η επανεκκίνηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος στην αγορά ακινήτων θεωρείται καθοριστική και για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων, καθώς θα επιτρέψει στις τράπεζες να διαθέσουν τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έως τώρα στην πλατφόρμα eauction έχει ανακοινωθεί η διενέργεια 16.600 πλειστηριασμών ακινήτων, αλλά ο αριθμός τους αναμένεται να πολλαπλασιαστεί από το 2019 και μετά, με τον προγραμματισμό να ανεβάζει τον ετήσιο στόχο στις 40.000 κάθε χρόνο.