Τσιτσιπάς: «Γι’ αυτές τις στιγμές αξίζει να ζεις» (pic)

Ως το καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο περιέγραψε…

Καραμπόλα έξι οχημάτων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανιών

Η κίνηση στο σημείο διεξάγεται με δυσκολία

Υπόθεση Κασόγκι: Υπό 24ωρη παρακολούθηση η μνηστή του Σαουδάραβα δημοσιογράφου

Καναδάς: Πιθανή η ακύρωση πώλησης ελαφρών τεθωρακισμένων…

Την προσφορά του Παύλου Γιαννακόπουλου τίμησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις (vid)

Με τη δέσμευση ότι η οικογένεια Γιαννακόπουλου…

ΗΔΙΚΑ: Στα 895,44 ευρώ, το μηνιαίο εισόδημα του μέσου συνταξιούχου από κύρια και επικουρική σύνταξη

Συντάξεις - Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις:…

Σάντρα Γεράγγελου - φοροτεχνικός: Πόσο θα «πληρώσουμε» τη μη περικοπή των συντάξεων; (vid)

Σάντρα Γεράγγελου - φοροτεχνικός: Πόσο θα «πληρώσουμε» τη μη περικοπή των συντάξεων; (vid)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Tι λέει στο Newsbomb.gr η φοροτεχνικός Σάντρα Γεράγγελου - Στο έκτακτο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Νοεμβρίου, αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το μέλλον των συντάξεων στην Ελλάδα.

Την αισιοδοξία του ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους οποίους ενημέρωσε σχετικά με τον προϋπολογισμό. 

Ωστόσο, σύμφωνα με προσχέδιο του προϋπολογισμού θα υπάρξει αύξηση φορολογικών εσόδων κατά 263 εκατ. ευρώ το 2019, όπως προκύπτει από το προσχέδιό του που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή.

Το σκέλος των εσόδων του προϋπολογισμού, όπως προκύπτει από το προσχέδιο για το 2019 προβλέπει για την φορολογία τα εξής:

  • Τα φορολογικά έσοδα θα διαμορφωθούν στα 51,388 από 51.225 φέτος, δηλαδή θα αυξηθούν κατά 263 εκατ. ευρώ. Η αύξηση αυτή προκύπτει, όπως υποστηρίζει το υπουργείο Οικονομικών, λόγω της μη μείωση των συντάξεων αφού προκαλείται αύξηση των φορολογικών εσόδων από τον φόρο εισοδήματος των συνταξιούχων.
  • Τα έσοδα από τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, λόγω της προβλεπόμενης μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 10% μεσοσταθμικά, θα διαμορφωθούν το 2019 στα 2.768 από 3,063 δισ ευρώ, δηλαδή θα μειωθούν κατά 295 εκατ. ευρώ. 

Η φοροτεχνικός Αλεξάνδρα Γεράγγελου μίλησε στο  Newsbomb.gr για τα αντίμετρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση ώστε να «σωθούν» οι συντάξεις. 

sadra

«Το βασικότερο επιχείρημα που έχει η Κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές για να μην μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις είναι η μείωση του φορολογητέου εισοδήματος. Δηλαδή με την μείωση των συντάξεων θα μειωθεί και το δηλωθέν φορολογητέο εισόδημα. Άρα θα εισπράξει το κράτος πολύ λιγότερα χρήματα»

Επιπλέον, η κ. Γεράγγελου μας ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες από την πλευρά της Κυβέρνησης να δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις το 2019 να προσλάβουν εργαζομένους όπως επίσης και να μειωθεί η δυσβάσταχτη φορολογία των επιχειρήσεων. 

Τέλος, η κ. Αλεξάνδρα Γεράγγελου εκτιμά ότι οι αυτοαπασχολούμενοι θα έχουν λιγότερα φορολογικά βάρη

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη: 

 

Διαβάστε επίσης: Τα ανταλλάγματα που ζήτησε η Μέρκελ για να μην μειωθούν οι συντάξεις

 

PHOTO GALLERY