Πότε ξεκινούν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Πότε ξεκινούν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις – Ποια…

Live Chat Super League: Oι αγώνες του Σαββάτου (20/10)

Παρακολουθήστε από το Live Chat τα παιχνίδια…

Σκόπια: Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την έναρξη της αναθεώρησης του Συντάγματος

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν την απόφαση του…

Θρήνος στις Ένοπλες Δυνάμεις: Νεκρός υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας

Νεκρός βρέθηκε, το μεσημέρι του Σαββάτου (20/10),…

Προσοχή: Οδηγείς και μιλάς στο κινητό; Βαριές καμπάνες από την Τροχαία

Έχουν βεβαιωθεί 431 παραβιάσεις... 

Θεσσαλονίκη: Αιτήσεις χορήγησης βοηθήματος για επανασύνδεση ρεύματος

Θεσσαλονίκη: Αιτήσεις χορήγησης βοηθήματος για επανασύνδεση ρεύματος

Αιτήσεις για χορήγηση εφάπαξ βοηθήματος σε καταναλωτές με αποσύνδεση από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών δέχεται ο Δήμος Θεσσαλονίκης δίνοντας τη δυνατότητα επανασύνδεσης σε καταναλωτές με ληξιπρόθεσμες οφειλές από λογαριασμούς ρεύματος, στους οποίους έγινε διακοπή της ηλεκτροδότησης μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου 2018 (σύμφωνα με την ΚΥΑ αριθμ. ΗΛ/Γ/ΟΙΚ.179148/10-9-2018 με την οποία τροποποιήθηκε η υπ’ αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/7408/1228/2018 ΚΥΑ (ΦΕΚ 474/Β/2018).

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει ήδη προχωρήσει στην σύσταση επιτροπής για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα και στην παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ενεργειακές τους ανάγκες, εφόσον πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, όπως αυτά ορίζονται από τις σχετικές ΚΥΑ.

Η Επιτροπή που συγκροτήθηκε αποτελείται από έναν εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής ως συντονιστή, έναν του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας - Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Α.Ε. και έναν του Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης, η αποσύνδεση παροχής ρεύματος θα πρέπει να αφορά την κύρια κατοικία του προς εξέταση δικαιούχου. Επίσης το ύψος του ειδικού βοηθήματος θα αντιστοιχεί σε ποσό που θα καθορίζεται ανάλογα με το ύψος της συνολικής οφειλής του καταναλωτή προς τον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας και προς τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Α.Ε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το μέρος της οφειλής που δεν καλύπτεται από το βοήθημα, διακανονίζεται και εξοφλείται από τους καταναλωτές σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, ο αριθμός των οποίων ορίζεται από τον εκάστοτε Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο Γενικό Πρωτόκολλο του Δήμου Θεσσαλονίκης, Β. Γεωργίου Α’1, στον 1ο όροφο, και θα παραπέμπονται προς εξέταση στην αρμόδια Επιτροπή.