Τελεσίγραφο Βενιζέλου στους μεγαλοοφειλέτες

Τελεσίγραφο Βενιζέλου στους μεγαλοοφειλέτες

Υπό τον φόβο της δημοσιοποίησης των ονομάτων τους, 6.500 φυσικά πρόσωπα με χρέη άνω των 150.000 ευρώ προς το Δημόσιο, καλούνται να προσέλθουν μέχρι την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις αρμόδιες ΔΟΥ και να καταβάλουν ή να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε τη Δευτέρα «η ενέργεια αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να μην συμπεριληφθούν στη σχετική λίστα των οφειλετών φυσικών προσώπων που θα δημοσιευθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον ν. 3943/2011 (άρθ. 9, § 1&2, ΦΕΚ 66 ΑΆ) και την Υ.Α. 1185/2011».

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι «η δημοσίευση των προαναφερθέντων στοιχείων επιβάλλεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος και αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη συλλογή των εσόδων και στην εμπέδωση της εμπιστοσύνης μεταξύ της φορολογικής Αρχής και των φορολογουμένων μέσω της προώθησης της διαφάνειας».

Η σχετική λίστα οφειλετών έχει ήδη παραδοθεί στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο, ενώ βρίσκεται και στα χέρια του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη.