ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βόμβα» για χιλιάδες συνταξιούχους: Νέες επιβαρύνσεις «φωτιά»

«Βόμβα» για χιλιάδες συνταξιούχους: Νέες επιβαρύνσεις «φωτιά»

Η κατάργηση της διάταξης που προβλέπει την περικοπή των συντάξεων για τους παλαιούς συνταξιούχους όπου υπάρχει προσωπική διαφορά, αναμένεται να προκαλέσει νέα καταιγίδα αγωγών για αναδρομικά, αυτή τη φορά από χιλιάδες νέους συνταξιούχους, ήτοι όσους βγήκαν στη σύνταξη μετά τον Μάιο του 2016.

Η διατήρηση της προσωπικής διαφοράς δημιουργεί συνταξιούχους δύο ταχυτήτων. Τους παλαιούς, που συνταξιοδοτήθηκαν προτού τεθεί σε ισχύ ο νόμος Κατρούγκαλου τον Μάιο του 2016 και θα συνεχίσουν να εισπράττουν την προσωπική διαφορά, και τους νέους, οι οποίοι αποχώρησαν από την εργασία τους μετά τις 12 Μαΐου 2016 και η σύνταξή τους είναι χαμηλότερη από εκείνη των παλαιών, γιατί υπολογίστηκε με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου.

Την ίδια στιγμή, μια σειρά από μνημονιακά μέτρα που έχουν ψηφιστεί και αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή τα επόμενα χρόνια φέρνουν νέα χτυπήματα σε συνταξιούχους και ασφαλισμένους και τα οποία θα έλθουν να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των 21 μειώσεων στις συντάξεις ύψους 10 δισ. ευρώ που έχουν επιβάλει.

Διαβάστε περισσότερα στο: cnn.gr

Ρoή Ειδήσεων