ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Τα πέντε βήματα για να το λάβετε

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Τα πέντε βήματα για να το λάβετε

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Τα πέντε βήματα στη διαδικασία για τη συμπλήρωση

Πέντε βασικά στάδια θα πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες που δικαιούνται κοινωνικό μέρισμα. Η εφαρμογή που αναμένεται να ανοίξει την Τρίτη (04/12) θα υποδεχτεί όπως υπολογίζεται 1,3- 1,4 εκατομμύρια αιτήσεις από νοικοκυριά.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε είναι η εξής:

Βήμα 1ο: Μπαίνετε στην πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr και εισάγετε τους προσωπικούς κωδικούς του Taxisnet. Εκεί θα πρέπει να δηλωθεί ο αριθμός του κινητού σας τηλεφώνου αλλά κι ένα email, ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας οι αρμόδιες υπηρεσίες. Παράλληλα θα πρέπει να δηλώσετε και τον ΑΜΚΑ σας προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση με τον ΑΦΜ σας.

Βήμα 2ο: Αμέσως μετά την αναγραφή των προσωπικών σας στοιχείων εμφανίζονται προσυμπληρωμένα τα απαραίτητα πεδία από τη δήλωση του 2017, όπως το ύψος του φορολογητέου εισοδήματος το οποίο είναι απαραίτητο για τον καθορισμό των δικαιούχων. Στο στάδιο αυτό πιστοποιείται αν ο δικαιούχος ή τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του, είναι ασφαλισμένοι σε οποιονδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης.

Βήμα 3ο: Στο αυτό το βήμα οι δικαιούχοι θα πρέπει να συμπληρώσουν το ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού στον οποίο θα καταβληθεί το μέρισμα.

Βήμα 4ο: Εδώ πρέπει να ειδοποιηθούν ενήλικοι που δηλώνονται ως φιλοξενούμενοι στην φορολογική δήλωση ενός νοικοκυριού. Θα πρέπει κι αυτοί να να μπουν με τους κωδικούς τους στο Taxisnet και να δώσουν τη συναίνεση τους για το πρόσωπο που αιτείται το κοινωνικό μέρισμα.

Βήμα 5ο: Εφόσον γίνουν όλα τα παραπάνω η εφαρμογή στο τελικό στάδιο σου λέει εάν πληροίς τα κριτήρια για να πάρεις το κοινωνικό μέρισμα. Ο χρήστης – δικαιούχος είναι απαραίτητο να πατήσει το κουμπί της αποδοχής, δηλώνοντας ότι αποδέχεται το κοινωνικό μέρισμα στο λογαριασμό του. Το σύστημα υπολογίζει αυτόματα το ποσό που θα του καταβληθεί.

Διαβάστε επίσης: Ρόδος: «Τη σκότωσαν και την πέταξαν στη θάλασσα» - Ποιος δολοφόνησε την 21χρονη φοιτήτρια

Κύκλωμα χρυσού: Στη φυλακή σήμερα ο Ριχάρδος - Δηλώνει αθώος και «καρφώνει» τον Τούρκο