ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπαράζ αναγκαστικών μέτρων της εφορίας: Μία κατάσχεση ανά λεπτό!

Μπαράζ αναγκαστικών μέτρων της εφορίας: Μία κατάσχεση ανά λεπτό!

Στο 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 105.000

Πενήντα δύο κατασχέσεις την ώρα, σχεδόν μία κάθε λεπτό, διενεργεί η εφορία, δεσμεύοντας τραπεζικούς λογαριασμούς μισθωτών, συνταξιούχων και επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τις αρχές του έτους μέχρι και τον Οκτώβριο, η εφορία κατά τη διάρκεια των εργάσιμων ημερών και ωρών πραγματοποίησε περισσότερες από 105.000 κατασχέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων που έχουν χρέη προς τιςΔΟΥ.

Μάλιστα, η εφορία κατάφερε να εισπράξει μέσω των κατασχέσεων αλλά και των ρυθμίσεων το ποσό των 4,5 δισ. ευρώ από τις αρχές του έτους και όπως όλα δείχνουν μέχρι και το τέλος του χρόνου το ποσό θα εκτιναχθεί στα 6 δισ. ευρώ. Τον Αύγουστο έγιναν 48 κατασχέσεις, τον Σετέμβριο 5.227 και τον Οκτώβριο 7.066.

Τα δικαστικά τμήματα των εφοριών έχουν εντολή να εντείνουν τις πιέσεις προς τους οφειλέτες του Δημοσίου να ενταχθούν στη ρύθμιση των 12 δόσεων, διαφορετικά ενεργοποιούνται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ακόμα και για οφειλές μόλις 500 ευρώ. Σύμφωνα με τον Συνήγορο του Πολίτη, από 650.000 που ήταν οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις, το 2016 υπερδιπλασιάστηκαν, για να φτάσουν το 2017 στα 1,7 εκατομμύρια.

Από την επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων της φορολογικής διοίκησης προκύπτει ότι οι απλήρωτοι φόροι αυξήθηκαν κατά περίπου ένα δισ. ευρώ τον Οκτώβριο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, ενώ τα μισά από αυτά προέρχονται από τον φόρο εισοδήματος.

Διαβάστε επίσης:

Το κράτος μοιράζει στρέμματα: Δωρεάν γη σε αγρότες, ανέργους και νέους

ΟΑΕΔ - Ειδικό Επίδομα: Ποιοι μπορούν να το διεκδικήσουν μέχρι και τρεις φορές το χρόνο!