ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας 2019 - Προσοχή! Αυτά είναι τα πρόστιμα αν δεν τα πληρώσετε

Τέλη κυκλοφορίας 2019 - Προσοχή! Αυτά είναι τα πρόστιμα αν δεν τα πληρώσετε

Δόθηκε τελικά παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι προς διευκόλυνση των πολιτών παρατείνεται έως και την Παρασκευή 11/01/2019 η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2019 καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία.

Η ολιγοήμερη αυτή παράταση είναι κάτι που συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολίτες που για οποιονδήποτε λόγο δεν πρόλαβαν εγκαίρως να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και να γλιτώσουν το πρόστιμο της εκπρόθεσμης πληρωμής, που ισούται με το ποσό των τελών κυκλοφορίας για τους οδηγούς Ι.Χ. επιβατικών και δίκυκλων.

Δηλαδή, όσοι πληρώσουν εκπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας, θα πρέπει να τα πληρώσουν διπλά!

Διαβάστε ΕΔΩ όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

«Την τελευταία στιγμή, αν χρειαστεί, αν προκύψει ανάγκη, θα υπάρξει παράταση», είχε δηλώσει στον ΑΝΤ1 η αρμόδια υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Υπενθυμίζεται ότι τα τέλη κυκλοφορίας είναι τα ίδια με τα περσινά και οι ιδιοκτήτες οχημάτων, ανάλογα με τα κυβικά και το έτος πρώτης κυκλοφορίας του οχήματός τους, θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας που κυμαίνονται από 22 έως 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000, από 22 έως 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2001 έως 2005 και από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2006 έως 2010.

Τέλος, αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά τα τέλη κυκλοφορίας 2019 υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτοχρονιάτικο Κρατικό Λαχείο 2019 - Κλήρωση: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί - Δες αν κέρδισες

«Ξέφυγαν» οι Τούρκοι: Απειλούν Ελλάδα και Κύπρο με πόλεμο

Καιρός: Μετεωρολογική «βόμβα» στη χώρα μας - Πυκνές χιονοπτώσεις και θερμοκρασίες στους -17 (ΧΑΡΤΗΣ)