Χωρίς κριτήρια η ρύθμιση των 120 δόσεων - Ποιοι ευνοούνται από το «κούρεμα» των οφειλών

Newsroom Newsroom

Χωρίς κριτήρια η ρύθμιση των 120 δόσεων - Ποιοι ευνοούνται από το «κούρεμα» των οφειλών

Ανάσα για χιλιάδες πολίτες που έχουν χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία φέρνει η νέα ρύθμιση των 120 δόσεων που θα έρθει σύντομα.

 

Όλοι οι η μη μισθωτοί θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση χωρίς περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια, ενώ η νομοθετική πρωτοβουλία αναμένεται να αφορά περισσότερα από 950.000 άτομα.

Η ρύθμιση θα περιλαμβάνει και σημαντικό «κούρεμα» χρεών που μπορεί να φτάνει έως και το 80% της συνολικής οφειλής. Οι παλιές οφειλές που έχουν καταλογιστεί με βάση τα τεκμαρτά εισοδήματα θα επανυπολογιστούν αυτή τη φορά με το πραγματικό εισόδημα, ενώ θα υπάρξει και διαγραφή προσαυξήσεων.

Ο αριθμός των δόσεων θα προσδιορίζεται με βάση το ύψους του χρέους. Ετσι θα προβλέπονται 36 δόσεις για χρέη έως 3.000 ευρώ και 120 για ποσά που ξεπερνούν τις 3000 ευρώ.

Η νέα ρύθμιση που αναμένεται να έρθει προς τα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου του 2019 έχει ως στόχο να δοθεί μια βιώσιμη λύση, ενώ όπως αναφέρει η εφημερίδα «Εθνος», σε ληξιπρόθεσμες οφειλές που δημιουργήθηκαν κυρίως κατά την περίοδο της κρίσης αλλά και να απεγκλωβιστούν περίπου 70.000 ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν μπορούν να λάβουν σύνταξη λόγω των οφειλών τους.

Διαβάστε επίσης:Ποιοι και γιατί θέλουν να κουκουλώσουν το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved