ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έχετε χρέη σε Ταμεία και Εφορία; Έρχονται οι 120 δόσεις - Ποιοι θα δουν «κούρεμα» έως 70%

Έχετε χρέη σε Ταμεία και Εφορία; Έρχονται οι 120 δόσεις - Ποιοι θα δουν «κούρεμα» έως 70%
PIXABAY

Ρύθμιση οφειλών - Έρχονται οι 120 δόσεις για Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες και δήμους - Ποιοι θα δουν «κούρεμα» έως και 70%.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα το σχέδιο ολιστική ρύθμιση με 120 δόσεις οφειλών σε εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες και δήμους.

Η ολιστική ρύθμιση, που αναμένεται να ενεργοποιηθεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, θα έχει τη μορφή ενός μόνιμου εξωδικαστικού συμβιβασμού και θα καλύπτει όλα τα χρέη, ώστε να πάρει τέλος η πολυδιάσπαση των ρυθμίσεων.

Σύμφωνα με το σχέδιο, στο πρώτο βήμα οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν αίτημα ρύθμισης, που, όπως όλα δείχνουν, θα γίνεται ηλεκτρονικά, ώστε να αποφευχθούν οι απίστευτες καθυστερήσεις και η χαρτούρα του νόμου Κατσέλη, αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία».

Στο δεύτερο στάδιο, με βάση όλα τα δεδομένα του οφειλέτη – εισόδημα, περιουσία, οφειλές -, το σύστημα θα εξάγει μία συνολική ρύθμιση προς όλους.

Νωρίτερα, όμως και εντός του πρώτου τριμήνου του έτους αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η πρόταση του υπουργείου Εργασίας για ρύθμιση χρεών από ασφαλιστικές εισφορές, κάτι που θα δώσει «ανάσα» σε 958.000 επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Η ρύθμιση, εκτός από χαμηλές και πολλές δόσεις, θα προβλέπει ακόμη και «κούρεμα» όχι μόνο προσαυξήσεων και προστίμων, αλλά και της αρχικής οφειλής.
Θα απευθύνεται σε όλους τους μισθωτούς και αριθμός των δόσεων θα προσδιορίζεται με βάση το ύψος του χρέους:

- Για χρέη έως 3.000 ευρώ οι δόσεις αναμένεται να είναι 36.
- Για χρέη πάνω από 3.000 ευρώ οι δόσεις αναμένεται να είναι 120.
- Το κούρεμα των προσαυξήσεων θα είναι έως 85 με 95%.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, το αμέσως επόμενο διάστημα θα θεσμοθετηθεί ένα σχήμα ρύθμισης οφειλών προς τα Ταμεία που θα περιλαμβάνει «κούρεμα» βασικής οφειλής, γενναίο «κούρεμα» των προσαυξήσεων, και έως 120 δόσεις, το οποίο θα οδηγεί σε μέση μείωση της οφειλής κατά 70%.

Διαβάστε επίσης:

Χάος στον Περιφερειακό της Θεσσαλονικής: Καραμπόλα 15 οχημάτων (pic)

Διέρρευσαν εκατ. κωδικοί e-mail – Δείτε ΕΔΩ αν είναι «μέσα» και το δικό σας

Απίστευτη δήλωση Ερντογάν: «Με τη βοήθεια του Αλλάχ θα ξεκινήσουμε την παραγωγή κάνναβης»

Σχετικές ειδήσεις