ΣΗΜΕΙΟ ΑΙΧΜΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι δανειστές παγώνουν τις 120 δόσεις για χρέη σε εφορία και τράπεζες

Οι δανειστές παγώνουν τις 120 δόσεις για χρέη σε εφορία και τράπεζες
Όλα στον αέρα για νόμο Κατσέλη και χρέη

Πολύ κακή εξέλιξη - Οι δανειστές ήρθαν κι έφυγαν - Δεν ξεκαθάρισαν τι θα γίνει ούτε με την πρώτη κατοικία, ούτε με το νόμο για τις 120 δόσεις 

Χθες, από κυβερνητική πηγή, σε διάλειμμα της πολύωρης συνεδρίασης με τους θεσμούς, έγινε σαφές ότι εκκρεμότητες υπάρχουν και θα… παραμείνουν προς επίλυση εξ αποστάσεως. Αν δεν λυθούν οι εν λόγω εκκρεμότητες εγκαίρως θα υπάρξει… ενόχληση η οποία μένει να φανεί πως θα "αντιμετωπισθεί" όπως ειπώθηκε.

Διαβάστε επίσης:

Αχτσιόγλου: Στις αρχές Μαρτίου η ρύθμιση για τις 120 δόσεις

Όπως αναφέρει το capital.gr μία εξ αυτών των εκκρεμοτήτων είναι το Δημόσιο και η στελέχωσή του σε επίπεδο Γ.Γ. που δεν θεωρείται πλέον εφικτό να ολοκληρωθεί μέσα στον Φεβρουάριο.

Ένα άλλο μέτωπο είναι η ρύθμιση των οφειλών προς εφορίες με 120 δόσεις, ένα θέμα που φαίνεται ότι δεν τέθηκε έως και χθες στους θεσμούς. Και τούτο εν αντιθέσει με τη ρύθμιση για χρέη προς τα Ταμεία (σ.σ. η οποία προχωρά σύμφωνα με κυβερνητική πηγή με στόχο την νομοθέτησή της τον Φεβρουάριο και την ενεργοποίησή της τον Μάρτιο). Σημειώνεται ότι το δεύτερο εξάμηνο αναμένεται σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ συνολική ολιστική ρύθμιση για όλα τα χρέη προς ταμεία, εφορίες και τράπεζες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ενστάσεις παραμένουν και για το θέμα του κατώτατου/υποκατώτατου με την κυβέρνηση να επιθυμεί ανακοινώσεις μέσα στις επόμενες ημέρες και το ΔΝΤ να ανάγει το ζήτημα σε ένα από τα πιο μεγάλα μέτωπα αυτής της αξιολόγησης (σ.σ. διενεργεί την πρώτη επί συνόλου δύο του 2019).

Καταλυτική ημερομμηνία για όλα φαίνεται να είναι η 15η Φεβρουαρίου για να τελειώσουν οι εκκρεμότητες με κορυφαία αυτή των τραπεζών.

Μέχρι τότε θα πρέπει να έχει κοινοποιήσει η κυβέρνηση το αναλυτικό νομοθετικό σχέδιο για τον "διάδοχο" του Ν. Κατσέλη, αλλά και το αναλυτικό της πλάνο για τη μείωση των NPLs με βάση τα σχέδια του ΤΧΣ αλλά και της ΤτΕ τα οποία σύμφωνα με κυβερνητική πηγή πλέον προωθούνται σχεδόν ταυτόχρονα.

Η ίδια προθεσμία της 15ης Φεβρουαρίου ισχύει και για να ολοκληρώσει η κυβέρνηση τα 16 προαπαιτούμενα μεγάλο μέρος των οποίων ακόμη βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Μεταξύ αυτών το Ελληνικό, το Δημόσιο, η στελέχωση της ΑΑΔΕ, η συγκράτηση των δαπανών υγείας και πολλές άλλες δεσμεύσεις του 2018.

Σχετικές ειδήσεις