ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωνικό Μέρισμα: Πότε πληρώνονται οι τελευταίοι δικαιούχοι

Κοινωνικό Μέρισμα: Πότε πληρώνονται οι τελευταίοι δικαιούχοι
Ο αριθμός των τελικών δικαιούχων αναμένεται να είναι μεταξύ 24.000- 32.000
pixabay

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν ήδη λάβει μήνυμα ότι θα πιστωθεί ο λογαριασμός τους αρα ότι τελικά θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα

Άλλη μια εβδομάδα θα πρέπει να περιμένουν οι τελευταίοι δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος καθώς όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ, Αναστάσιος Τάγαρης, γίνονται επιπλέον έλεγχοι για την διασταύρωση των στοιχείων τους.

Οι έλεγχοι εστιάζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς δηλαδή για την πίστωση του κοινωνικού μερίσματος θα πρέπει ο λογαριασμός ΙΒΑΝ που δηλώθηκε στην εφαρμογή να είναι ενεργός και να ανήκει στον δικαιούχο του κοινωνικού μερίσματος (πρέπει δηλαδή ο IBAN να είναι συσχετισμένος με τον ΑΦΜ του αιτούντα ώστε να προκύπτει από τα αρχεία της τράπεζας ότι είναι (συν)δικαιούχος στον συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό).


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ο έλεγχος πραγματοποιείται βάσει ΑΦΜ. Παράλληλα ελέγχεται μέσω της υποβολής φορολογικών δηλώσεων η μόνιμη διαμονή του δικαιούχου στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία, αλλά και αν ήταν εγγεγραμμένος άνεργος στα μητρώα του ΟΑΕΔ για 12 μήνες κατά το έτος μη υποβολής φορολογικής δήλωσης.

Σημειώνεται ότι πραγματοποιείται έλεγχος σε βάθος πενταετίας είτε για την υποβολή δήλωσης ως υπόχρεου είτε για το αν ο αιτών υπήρξε σύζυγος, εξαρτώμενο πρόσωπο ή φιλοξενούμενος σε δήλωση άλλου υπόχρεου αρκεί να είχε δηλωθεί σωστά ο ΑΦΜ ή ο ΑΜΚΑ του αιτούντος.

Διαβάστε επίσης:

ΕΝΦΙΑ: Πότε πρέπει να πληρωθεί η τελευταία δόση

Κατώτατος μισθός: Ανατροπή με τις αυξήσεις – Αυτά είναι τα πραγματικά ποσά

Σχετικές ειδήσεις