ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όλι Ρεν: «Ασφαλώς και δεν βλέπω να καταρρέει το ευρώ»

Όλι Ρεν: «Ασφαλώς και δεν βλέπω να καταρρέει το ευρώ»

«Ασφαλώς και δεν βλέπω να καταρρέει το ευρώ» δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή του με το νέο Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.

Εν όψει της επίσημης ανακοίνωσης στους Ιταλούς του νέου έκτακτου πακέτου οικονομικών μέτρων, ο Όλι Ρεν διαβεβαίωσε επίσης ότι η Ιταλία ήταν και θα παραμείνει στο κέντρο της Ευρωζώνης.

«Η Ιταλία είναι ιδρυτικό μέλος της ΕΕ και του ευρώ. Είναι επομένως κεντρικό τμήμα του ευρώ και θα παραμείνει και στο μέλλον» σημείωσε.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «η Ιταλία πρέπει να αντιμετωπίσει δραματικές και ισχυρότατες προκλήσεις, αλλά έχει την δυνατότητα να ξεπεράσει την κρίση, διότι τα βασικά στοιχεία της οικονομίας της είναι ισχυρά και οι προτεραιότητες που έθεσε σωστές».

«Είναι σαφές ότι οι ηγέτες της Ευρωζώνης θα κάνουν ό,τι απαιτείται για να διασφαλίσουν ότι το μέλλον του ευρώ θα είναι σταθερό», θέτοντας σε εφαρμογή τις αποφάσεις που ελήφθησαν στα τέλη Οκτωβρίου και λαμβάνοντας «νέες αποφάσεις» στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής στις 9 Δεκεμβρίου, πρόσθεσε ο Ρεν.