ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Θρίλερ» με την προστασία πρώτης κατοικίας – Χωρίς συμφωνία η τηλεδιάσκεψη με την ΕΚΤ

«Θρίλερ» με την προστασία πρώτης κατοικίας – Χωρίς συμφωνία η τηλεδιάσκεψη με την ΕΚΤ
Το ζήτημα παραπέμπεται σε νέες τηλεδιασκέψεις

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής (01/03) η τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους θεσμούς για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Το ζήτημα παραπέμπεται σε νέες τηλεδιασκέψεις τις αμέσως επόμενες μέρες για την τροποποίηση του αρχικού σχεδίου που απέστειλε στους θεσμούς η Αθήνα.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, τραπεζικές πηγές που μετείχαν στη σύσκεψη δήλωναν μάλιστα ότι, «έχουμε δρόμο ακόμα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι παραμένουν σαφείς αποκλίσεις μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς οι εκπρόσωποι των θεσμών, και ιδίως της ΕΚΤ, εμφανίζονται να έχουν ενστάσεις για το διάδοχο του νόμου Κατσέλη σχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Κυβερνητικοί κύκλοι δηλώνουν ότι οι επιπτώσεις του σχεδίου για τους ισολογισμούς των συστημικών τραπεζών έχουν υπολογιστεί.

Ωστόσο, έως την προσεχή Πέμπτη αναμένεται να ψηφισθεί στην εθνική αντιπροσωπεία η τροπολογία για τα «κόκκινα δάνεια» και την προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ. Η κατάθεσή της ρύθμισης βέβαια προϋποθέτει να έχει δοθεί προηγουμένως το «πράσινο φως» των Βρυξελλών για το διάδοχο νόμο Κατσέλη.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα έχει προθεσμία έως τις 11 Μαρτίου να ολοκληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα έτσι ώστε να εκταμιευθεί άμεσα η δόση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, αλλιώς οι αποφάσεις μεταφέρονται για τον Απρίλιο.

Διαβάστε επίσης:

Σάλος! Καταργούνται οι λέξεις «μαμά» και «μπαμπάς»

Τεράστια αλλαγή στα σχολεία: Αυτή την ώρα θα χτυπά το κουδούνι από το νέο έτος!

Στη Μαγιόρκα ο Σουμάχερ: «Θρίλερ» με την κατάσταση της υγείας του

Σχετικές ειδήσεις