ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΦΙΑ: Πότε καταφτάνουν τα ειδοποιητήρια - Δείτε όλες τις πληρωμές

ΕΝΦΙΑ: Πότε καταφτάνουν τα ειδοποιητήρια - Δείτε όλες τις πληρωμές
Πότε θα έρθουν τα εκκαθαριστικά - Αναλυτικά οι δόσεις
pixabay

Σε «αναμμένα κάρβουνα» εκατομμύρια φορολογούμενοι - Ποιοι θα την γλιτώσουν

Κάθε χρόνο και νωρίτερα η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ. Φέτος, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σχεδιάζει να «τρέξει» την εκκαθάριση του συγκεκριμένου φόρου από τον Ιούλιο, και έτσι περισσότεροι από 6 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει σιγά σιγά να ετοιμάζονται για να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Εκτός απροόπτου και φέτος η καταβολή του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε πέντε μηνιαίες δόσεις με την πρώτη τον Αύγουστο και την τελευταία τον Δεκέμβριο.

Ο φόρος ακινήτων, σύμφωνα με πληροφορίες θα υπολογιστεί με βάση τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν σήμερα με τις οποίες υπολογίστηκε και ο ΕΝΦΙΑ του 2018 και όχι αυτές που θα προκύψουν μετά την νέα αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών.

Από τη στιγμή που ο φόρος ακινήτων θα υπολογιστεί με τις ίδιες τιμές ζώνης η μοναδική αλλαγή που θα αποτυπωθεί στα φετινά εκκαθαριστικά θα είναι η μείωση του φόρου έως και κατά 60-100 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ποιους αφορά η έκπτωση φόρου

Για φέτος θα ισχύσει η έκπτωση που νομοθετήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, θα φτάνει μεσοσταθμικά το 10% και θα αφορά κυρίως στις ακίνητες περιουσίες από 60.000 έως και 150.000 ευρώ. Η έκπτωση για φέτος θα αποκλιμακώνεται από το 30% για τις μικρότερες σε όρους αντικειμενικής αξίας περιουσίας ως το 10% για την ακίνητη περιουσία των 150.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Ανοίγει το TAXISnet - Πότε «σκάνε» τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ

Επίδομα ενοικίου - Αιτήσεις: Πότε ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα - Πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμή

Σχετικές ειδήσεις