ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλέξης Μητρόπουλος στο Newsbomb.gr: Κρύβουν τη «βόμβα» των αναδρομικών

Αλέξης Μητρόπουλος στο Newsbomb.gr: Κρύβουν τη «βόμβα» των αναδρομικών

Η 2η έκθεση «μεταμνημονιακής» αξιολόγησης των ευρωπαϊκών θεσμών αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση υποστήριξε απέναντι στους δανειστές πως χρωστάει μόνο σε 121 συνταξιούχους που είχαν καταθέσει αγωγές στα δικαστήρια πριν από το 2015.

Ο γνωστός δικηγόρος Αλέξης Μητρόπουλος μίλησε στο Newsbomb.gr για τη «βόμβα» των 18 δισ. από τα αναδρομικά.

«Τα άθλια και επικίνδυνα παιχνίδια, που παίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος τής πληγωμένης Δημοκρατίας και του κύρους τής Δικαιοσύνης, αποκαλύπτουν με θράσος, προκλητικότητα και υπεροψία οι ίδιοι οι δανειστές, κυρίως στη σελίδα 30 της πολυσέλιδης Έκθεσης-Αναφοράς που οι ίδιοι έδωσαν στη δημοσιότητα» σχολίασε ο κ. Μητρόπουλος.

Όπως αποκαλύπτουν οι... εταίροι, στην Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Φεβρουαρίου για την δεύτερη ενισχυμένη μεταμνημονιακή εποπτεία που δόθηκε στη δημοσιότητα («Enhanced Surveillance Report Economic and Financial Affairs, Greece, February 2019», «Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας για οικονομικές και δημοσιονομικές υποθέσεις, Ελλάδα, Φεβρουάριος 2019»), η ελληνική κυβέρνηση -και συγκεκριμένα η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας- τους έχει ενημερώσει, διαβεβαιώσει καικαθησυχάσει για τα εξής:

  • ότι ΜΟΝΟ 121 συνταξιούχοι δικαιούνται αναδρομικών!
  • ότι οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι (121 άτομα) δικαιούνται τα αναδρομικά ΜΟΝΟ μόνο για τα δύο (2) έτη 2013-2014!
  • ότι ο νόμος Κατρούγκαλου εφήρμοσε τις 2287-2290/2015 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, «εξάλειψε» τα Δώρα και «θεράπευσε» τις αντισυνταγματικότητες και
  • ότι η μόνη σοβαρή «εκκρεμότητα» που απομένει είναι η απόφαση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα ή μη του επανυπολογισμού των παλαιών (πριν την 13-5-2016) και των νέων συντάξεων ως προς το ποσοστό αναπλήρωσης

Νέα αίτηση για όλους τους συνταξιούχους

Ο καθηγητής ξεκαθαρίζει πως οι συνταξιύχοι «είτε έχουν θετική, είτε έχουν αρνητική προσωπική διαφορά, θα πρέπει να καταθέσουν στον ΕΦΚΑ νέα αίτηση χορήγησης της συνταξιοδοτικής πράξης».

Τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να ακυρώσετε την παραγραφή, να διακόψετε την κράτησή σας και να πάρετε την απόφαση για τον επανυπολογισμό στα αναδρομικά.

Τέσσερις αιτήσεις:

  • στον ΕΦΚΑ,
  • δύο στο Γενικό Λογιστήριο
  • και μία στο ΕΤΕΑΕΠ, θα πρέπει να κάνουν οι συνταξιούχοι που έχουν είτε κύρια είτε κύρια και επικουρική σύνταξη, με στόχο:

1. Να ακυρώσουν την παραγραφή και την απώλεια από αναδρομικά παράνομων μειώσεων και Δώρων, που φτάνουν έως και 34.000 ευρώ για διεκδικήσεις έως και 5 ετών.

2. Να διατηρήσουν εν ισχύ τις αξιώσεις για αναδρομικά και για το 2019 ζητώντας και παίρνοντας στα χέρια τους τις νέες συνταξιοδοτικές αποφάσεις και τα νέα μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων, που οφείλουν να δώσουν τα ταμεία από τη στιγμή που υφίσταται μεταβολή της αρχικής τους μικτής σύνταξης, είτε προς τα κάτω είτε και προς τα πάνω, με τον επανυπολογισμό του νόμου Κατρούγκαλου.

3. Συγκεκριμένα οι συνταξιούχοι του Δημοσίου θα πρέπει να ζητήσουν τη διακοπή της κράτησης ΕΑΣ στις συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ, που έχει κριθεί αντισυνταγματική από τον Φεβρουάριο του 2017 με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και έπρεπε να σταματήσει να επιβάλλεται από τότε.

4. Να ζητήσουν -όσοι είχαν μείωση επικουρικής σύνταξης- τη συνταξιοδοτική απόφαση για τα κριτήρια (έτη ασφάλισης, αποδοχές, εισφορές) που ελήφθησαν υπόψη για τον επανυπολογισμό και τη μείωση των επικουρικών συντάξεων από τον Ιούνιο του 2016 και μετά, για όσους είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής άνω των 1.300 ευρώ μικτά.

Η κυβέρνηση δεσμεύει τη χώρα για θηριώδη πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ ως το 2022 χωρίς να έχει προβλέψει ούτε ένα ευρώ στον Προϋπολογισμό για αναδρομικά που «διέγραψε» από το 2015.

Ο κ. Μητρόπουλος σχολίασε για τη «βόμβα» των αναδρομικών «είναι αθλιότητα και ντροπή για την κυβέρνηση να φέρεται τόσο απαξιωτικά και προσβλητικά στους απόμαχους της ζωής, που σήμερα ουσιαστικά συνεπικουρούν ή/και συντηρούν τα παιδιά και τα εγγόνια τους (λόγω της ελληνικής παραδοσιακής οικογενειακής συμπληρωματικότητας), αλλά και σε όλους τους Έλληνες που πλήρωσαν και συνεχίζουν να πληρώνουν τόσο ακριβά την ανυποληψία και την ασωτία τού πολιτικού προσωπικού πριν και μετά την επιβολή των μνημονιακών προγραμμάτων».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης: Φορολογικές δηλώσεις 2019: Ανοίγει το TAXISnet - Πότε «σκάνε» τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ

Σχετικές ειδήσεις