ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurostat: To έλλειμμα του 2009 δεν ήταν "παραφουσκωμένο"

Eurostat: To έλλειμμα του 2009 δεν ήταν "παραφουσκωμένο"

Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή (Eurostat) απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες ότι το Ελληνικό έλλειμμα του 2009 ήταν "παραφουσκωμένο".

Σύμφωνα με την Eurostat, η σύνθεση των ελληνικών στατιστικών στοιχείων για έλλειμμα και χρέος ακολούθησε κατά γράμμα τους κανόνες που ισχύουν για όλες τις χώρες μέλη.

"Ως εκ τούτου, η Eurostat δημοσίευσε τα στοιχεία για το ελληνικό έλλειμμα και το χρέος που παρέδωσε η ΕΛΣΤΑΤ χωρίς επιφυλάξεις στις τελευταίες τρεις καταχωρήσεις (Νοέμβριος 2010, Απρίλιος 2011 και Οκτώβριος 2011), σε αντίθεση με αυτό που συνέβαινε τις προηγούμενες περιόδους", αναφέρει η Eurostat.

Αυτό αντανακλά τη σημαντική πρόοδο στην ποιότητα των στατιστικών στοιχείων, αναφέρει.

Για τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου, η ευρωπαϊκή αρχή σημειώνει ότι "είναι σαφές ότι η βελτίωση στην ποιότητα των ελληνικών στατιστικών στοιχείων είναι αποτέλεσμα της υλοποίησης νέων και ενισχυμένων διαδικασιών διαμόρφωσης των στοιχείων, που υιοθετήθηκαν με ευθύνη του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ. Στη διαμόρφωση των στοιχείων, ο πρόεδρος και η ομάδα Εθνικών Λογαριασμών έχουν επιδείξει υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού".