ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προστασία πρώτης κατοικίας: H κυβέρνηση προχωρά μονομερώς στην κατάθεση ρύθμισης

Προστασία πρώτης κατοικίας: H κυβέρνηση προχωρά μονομερώς στην κατάθεση ρύθμισης
Την ίδια ώρα Ντεκλάν Κοστέλο ανέφερε ότι η νέα ρύθμιση δεν θα πρέπει να δημιουργεί προβλήματα

Αποφασισμένη να προχωρήσει σε μονομερή ενέργεια και να φέρει τη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας εμφανίζεται η κυβέρνηση.

 

Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι την ερχόμενη Παρασκευή (21/3) η κυβέρνηση θα καταθέσει το νέο νόμο «Κατσέλη», βάση του οποίου θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία όπως αυτή διαμορφώθηκε βάση των όσων συμφώνησαν κυβέρνηση και τράπεζες.

Παράλληλα μέχρι την Παρασκευή θα συνεχιστεί η συζήτηση με τους εποπτικούς θεσμούς του τραπεζικού συστήματος για την αποσαφήνιση τεχνικών λεπτομερειών.

Η κυβέρνηση φαίνεται πως προχωρά μονομερώς σε αυτή την ενέργεια, καθώς νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής των τεχνοκρατών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Ντεκλάν Κοστέλο δήλωσε πως ο στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία έως τις 5 Απριλίου, κάτι το οποίο σημαίνει πως η κυβέρνηση κινείται χωρίς τη συγκατάθεση των θεσμών.

Όπως τόνισε ο ίδιος, είναι μια «σύνθετη συζήτηση» διότι, αφενός επιδιώκεται η προστασία των αδύναμων δανειοληπτών αφετέρου η επιδότηση της δόσης δανείων.

«Ο σχεδιασμός έχει μεγάλη σημασία», είπε και τόνισε πως προβλήματα που προέκυψαν από το νόμο Κατσέλη θα πρέπει να αποφευχθούν.

«Θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν θα υπάρξουν αντίστοιχα προβλήματα με αυτά του νόμου Κατσέλη», σημείωσε και επεσήμανε πως αν και το δημοσιονομικό κόστος φαίνεται διαχειρίσιμο, ωστόσο θα ανέλθει στα 800 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα τετραετίας.

Διαβάστε επίσης

Κτηματολόγιο: Τα SOS για όσους είχαν δηλώσει ακίνητα το 2008 - Οι αιτήσεις που πρέπει να κάνουν

Σχετικές ειδήσεις