ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος: «Όχι» σε έκτακτο επίδομα Πάσχα - Ποιοι θα ενταχθούν στη ρύθμιση 120 δόσεων

Τσακαλώτος: «Όχι» σε έκτακτο επίδομα Πάσχα - Ποιοι θα ενταχθούν στη ρύθμιση 120 δόσεων

Στην αποσαφήνιση πως μόνον οικονομικά αδύναμοι θα ωφεληθούν από τις σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις ρυθμίσεις οφειλών και ειδικότερα στο ζήτημα των 120 δόσεων ο κ. Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Κόκκινο της Πάτρας, δήλωσε τα εξής: «Σχεδιάζουμε διάφορες παρεμβάσεις και το υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο Οικονομικών να βοηθήσουμε ανθρώπους, που δεν μπορούν να ξεπληρώσουν κάποιο χρέος (…) Να βοηθήσουμε τους ανθρώπους, που πραγματικά έχουν πρόβλημα και να μην βοηθήσουμε όσους είναι κακοπληρωτές, που έχουν λεφτά και δεν θέλουν να πληρώσουν».

Για τα 650 εκατ. ευρώ που περίσσεψαν για πληρωμές αναδρομικών το 2018 ο υπουργός ανέφερε πως δεν θα δοθούν ως επίδομα Πάσχα, καθώς κάτι τέτοιο θα απειλούσε το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019.

«Αυτά τα λεφτά, που αναφέρεστε, ήταν μια πίστωση στην περίπτωση, που εμείς δεν προλαβαίναμε να μπορούμε να πληρώσουμε όλα τα αναδρομικά και βάλαμε στην άκρη κάποια χρήματα για να μετρήσουν στο 2018. Αν τα ξοδέψουμε το 2019, πιάνονται ως δαπάνες και θα μπορούσε αν δεν πάμε καλά, να μην φτάσουμε το στόχο. Άρα αυτά είναι στην άκρη, αλλά δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε μέχρι το τέλος, για να είμαστε σίγουροι ότι είμαστε εντός των στόχων», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ: Δάσκαλος νηπιαγωγείου δηλητηρίασε 23 μαθητές του - Δείτε τι έριξε στο φαγητό τους

Ώρες αγωνίας για τον Βασίλειο Κωστέτσο - Τι έπαθε (pics)