120 δόσεις: Ανοίγει η αίτηση στο TAXISnet για χρέη στην Εφορία

Newsbomb

120 δόσεις: Ανοίγει η αίτηση στο TAXISnet για χρέη στην Εφορία

Αντίστροφα μετρά  ο χρόνος για να ανοίξει η αίτηση στο TAXISnet για τις 120 δόσεις στην Εφορία. Οι φορολογούμενοι θα έχουν προθεσμία έως τις 28 Ιουνίου για να ενταχθούν στην ρύθμιση.

Τις αιτήσεις των οφειλετών του Δημοσίου αναμένει το TAXISnet για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Ανάσα για περισσότερους από 3,9 εκατομμύρια οφειλέτες του Δημοσίου μπορούν πλέον να κλείσουν τους ανοικτούς λογαριασμούς τους με την Εφορία. Οι ενδιαφερόμενοι θα εισέρχονται στον κόμβο με τους κωδικούς TAXIS, θα επιλέγουν ρυθμίσεις οφειλών και θα εμφανίζεται η νέα ρύθμιση των 120 δόσεων.

Στην οθόνη του TAXISnet οι οφειλέτες θα ενημερώνονται για το ύψος της οφειλής τους και για τις προσαυξήσεις με τις οποίες βαρύνεται η οφειλή. Θα απαντά κλικάροντας τα αντίστοιχα εικονίδια εάν είναι σε άλλη ρύθμιση ή όχι και το σύστημα αυτομάτως θα εμφανίζει το ύψος του εισοδήματος που είχε δηλώσει στην περυσινή φορολογική δήλωση, καθώς και τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων.

Αν το εισόδημα υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ θα υπολογίζεται η φοροδοτική του ικανότητα, το ποσό δηλαδή που μπορεί να πληρώνει τον χρόνο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Συγκεκριμένα, θα πληροφορείται τον αριθμό των δόσεων και την ελάχιστη δόση που θα πρέπει να καταβάλλει κάθε μήνα. Με την ολοκλήρωση της αίτησης θα αναρτάται ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων και θα εκδίδεται η Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής με βάση την οποία θα πρέπει να καταβληθεί εντός τριών εργάσιμων ημερών η πρώτη δόση της ρύθμισης. Υπενθυμίζεται πως οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στη ρύθμιση έως τις 28 Ιουνίου 2019

Προσοχή: Αφορά οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως 31/12/2018.

Η νέα ρύθμιση αφορά μισθωτούς, συνταξιούχους, επιτηδευματίες που έκλεισαν τα μπλοκάκια τους, ανέργους, αγρότες ειδικού καθεστώτος και όσους εξαιρούνται από την υπαγωγή στον εξωδικαστικό μηχανισμό και δεν έχουν πτωχευτική ικανότητα.

Διαβάστε επίσης:

Ανατροπή για Δώρα και αναδρομικά στο Δημόσιο μετά την απόφαση - «βόμβα» του ΣτΕ

120 δόσεις: Βήμα - βήμα η ρύθμιση προς την Εφορία

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved