ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση ΦΠΑ: Φθηνότερες διακοπές και στα ξενοδοχεία

Μείωση ΦΠΑ: Φθηνότερες διακοπές και στα ξενοδοχεία

Φθηνότερες διακοπές για χιλιάδες Έλληνες φέρνει η μείωση του ΦΠΑ, η οποία βρίσκεται σε ισχύ από τη Δευτέρα 20/05/2019. 

Χιλιάδες νοικοκυριά θα μπορέσουν να κάνουν φθηνότερες διακοπές φέτος το καλοκαίρι, καθώς η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση συμπαρασύρει και τις τιμές σε ξενοδοχεία και καταλύματα, τα οποία συμπεριελάμβαναν στο πακέτο τους πρωινό, ημιδιατροφή ή διατροφή.

Συγκεκριμένα:

1. Διαμονή με πρωινό: η ενιαία τιμή υπάγεται στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, με το σκεπτικό ότι η κατανάλωση χυμών, καφέδων και ροφημάτων στο πρωινό, αποτελεί παροχή παρεπόμενη και αμελητέα σε σχέση με την κύρια παροχή πρωινού γεύματος και διαμονής που αντιπροσωπεύει η ενιαία τιμή.

2. Διαμονή με ημιδιατροφή (πρωινό και γεύμα): 10% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 24% ως αντιπαροχή που καταβάλλεται για τη διάθεση αλκοολούχων και μη ποτών, χυμών και ροφημάτων.

3. Διαμονή με πλήρη διατροφή (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό γεύμα): 15% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ ως αντιπαροχή που καταβάλλεται για τη διάθεση αλκοολούχων και μη ποτών, χυμών και ροφημάτων.

4. Διαμονή με το σύστημα all inclusive: 25% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ ως σύνθετη παροχή υπηρεσιών η οποία δεν μπορεί να προσδιορισθεί με σαφή τρόπο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

120 δόσεις: Άνοιξε η πλατφόρμα - Δες ΕΔΩ πώς θα κάνεις αίτηση για τη ρύθμιση

Ανατροπή για Δώρα και αναδρομικά στο Δημόσιο μετά την απόφαση - «βόμβα» του ΣτΕ

Σχετικές ειδήσεις