ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στήριξη στο ΔΝΤ εξετάζει η Ρωσία

Στήριξη στο ΔΝΤ εξετάζει η Ρωσία

Την ενδυνάμωση των υπηρεσιών διάσωσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξετάζει η Ρωσία παρέχοντας με τον τρόπο αυτό στήριξη , όπως έκανε γνωστό σήμερα σήμερα ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


«Δεν μπορώ να σας πως οριστικούς αριθμούς, αλλά είναι ένα θέμα που το μελετά η κυβέρνησή της χώρας μου», είπε ο Βλαντιμίρ Τσίζοφ μιλώντας σε δημοσιογράφους ενόψει της συνόδου κορυφής ΕΕ-Ρωσίας που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν η ρωσική πλευρά σκοπεύει να προβεί σε ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της συνόδου αυτής, ο Ρώσος διπλωμάτης είπε ότι δεν προτίθεται να «εικάσει» το τί θα γίνει.

Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα, οι χώρες της ευρωζώνης ανακοίνωσαν ότι θα δανείσουν 200 δισεκατομμύρια ευρώ στο ΔΝΤ, ώστε να ενισχύσουν τα αποθέματά του.

Ο Τσίζοφ εμφανίστηκε από τ6ην πλευρά του αισιόδοξος όσον αφορά στις δυνατότητες της ευρωζώνης να ξεπεράσει την κρίση χρέους. «Η χώρα μου δεν έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στο ευρώ τουλάχιστον προς το παρόν», συμπέρανε ο ίδιος .