ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ: Η νέα ημερομηνία για τις αιτήσεις

Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ: Η νέα ημερομηνία για τις αιτήσεις

Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Νέα ημερομηνία για την έναρξη υποβολής αιτήσεων στον Β’ κύκλο του Προγράμματος Εξοικονoμώ Κατ’ Οίκον ΙΙ ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, η ημερομηνία έναρξης των ηλεκτρονικών αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ΄ Οίκον μετατίθεται για τις 16 Σεπτεμβρίου 2019.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η παράταση που δόθηκε «κρίθηκε αναγκαία για την καλύτερη προετοιμασία του προγράμματος και την εξυπηρέτηση των πολιτών».

Επιπλέον, το ΥΠΕΚΑ υποστηρίζει ότι τις προσεχείς ημέρες θα γίνει η σχετική τροποποίηση του Οδηγού Εφαρμογής του Προγράμματος, ενώ θα δοθούν στη δημοσιότητα και οι ακριβείς ημερομηνίες έναρξης υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων ανά ομάδα περιφερειών.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, με το πρόγραμμα να αναμένεται να επιχορηγηθεί η ενεργειακή αναβάθμιση σε 20.000 με 25.000 κατοικίες ενώ σημειώνεται ότι το συνολικό ύψος των επιχορηγήσεων θα κυμανθεί στα 241 εκατ. ευρώ, ενώ οι παρεμβάσεις -συνυπολογίζοντας τη συνεισφορά των ιδιοκτητών- θα φτάσουν τα 400 εκατ. ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις